Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Πού και πότε οι ορκωμοσίες Τρεπεκλή και νέων Δημάρχων Κέρκυρας

Ορκωμοσίες
01 Δεκεμβρίου 2023 / 16:13
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Καθήκοντα αναλαμβανουν την 1η Ιανουαρίου 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις ορκωμοσίες των νέων προσώπων που θα αναλάβουν τα ηνία τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και στους τρεις Δήμους του νησιού.

Η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή και των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Ιόνιο Ακαδημία. Η ημερομηνία «κλείδωσε» κατόπιν συνεννόησης του κ. Τρεπεκλή με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων θα απαρτίζεται πλέον από 35 συμβούλους, εκ των οποίων 21 είναι από την παράταξη του Γ. Τρεπεκλή, έξι από την παράταξη της απερχόμενης Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα, τρεις  από την ΑΝΑΣΑ του Θ. Γαλιατσάτου , 3 από τη ΛΑΣΥ της Αλ. Μπαλού και δυο από την παράταξη της Μ.Δρυ.

Οι αρχαιρεσίες για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν το Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου όπως και το νέο όργανο, την Περιφερειακή Επιτροπή (μετά την κατάργηση της Οικονομικής και Εκτελεστικής Επιτροπής) θα διενεργηθούν είτε στις 2 Ιανουαρίου είτε την πρώτη Κυριακή του νέου έτους.

Οι ορκωμοσίες των νέων Δημάρχων

Ημερολογιακά πάντως θα προηγηθούν οι ορκωμοσίες των νέων Δημάρχων και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων που προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου. Την αρχή κάνει ο νέος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης που θα ορκιστεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Το νέο δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται από 25 μέλη.

Δυο ημέρες μετά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Δημάρχου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανου Πουλημένου, όπως και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που αριθμεί πλέον τα 39 μέλη.

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του Γιώργου Μαχειμάρη, ο οποίος επανεξελέγη Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας για δεύτερη φορά. Η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής και του νέου 25 μελούς Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Σχολικό Κέντρο της Αχαράβης.

Οι νέες αρχές α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2024  και για τα επόμενα πέντε χρόνια, με λήξη της θητείας τους, στις 31-12-2028.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.