Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης - ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε δίπλα στους υγειονομικούς

Αλέκος Αυλωνίτης
29 Nov 2023 / 09:26

«Οι αντοχές του ΕΣΥ έχουν αποδυναμωθεί και το δημόσιο σύστημα υγείας και οι υγειονομικοί δέχονται αιματηρά τις συνέπειες της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Η μεγάλη κινητοποίηση των υγειονομικών, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα αλλά και σε όλη τη χώρα, είναι ένα ακόμα βήμα αντίδρασης απέναντι στην απαξιωτική αντιμετώπιση των εργαζομένων από την Πολιτεία.

Τα δίκαια αιτήματα τους για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ο διπλασιασμός προσωπικού με ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων  αποτελούν αυτονόητα βήματα για την θωράκιση του υγειονομικού συστήματος της χώρας, το οποίο παραπαίει. Δυστυχώς, οι αντοχές του ΕΣΥ έχουν αποδυναμωθεί  και το δημόσιο σύστημα υγείας και οι υγειονομικοί δέχονται αιματηρά τις συνέπειες της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη.

Επανειλημμένα με θεσμικές παρεμβάσεις έχουμε σταθεί δίπλα στους υγειονομικούς, έχοντας επισκεφθεί δεκάδες φορές τις υγειονομικές εγκαταστάσεις του νησιού, έχοντας καταθέσει ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και έχουμε αποστείλει επιστολές, έχοντας ζητήσει σημαντικά έγγραφα, τα οποία μου αρνήθηκαν και επέμεινα, έχοντας συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους, αλλά και συζητήσει με όσους περισσότερους ιατρούς, νοσηλεύτριες/ές, συμβασιούχους ή μόνιμους, καθαρίστριες/καθαριστές ήταν δυνατόν, και έχοντας αντικρίσει από κοντά τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δομών υγείας των νησιών μας. Για μια ακόμα φορά στέκομαι και θα είμαι δίπλα  τους.

Το Κράτος οφείλει να επιδεικνύει τα αναγκαία ανακλαστικά για την προάσπιση και βελτίωση των δικαιωμάτων των υγειονομικών και του συστήματος υγείας, όχι μόνο να τους χειροκροτά, όταν τους έχει ανάγκη, και μετά να τους ξεχνάει. Από χειροκροτήματα χόρτασαν.