Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεφαλονιά: Νέες καταγγελίες πολιτών για εξαπάτηση από επιτήδειους

Εξαπάτηση
23 Nov 2023 / 15:42

«Σκαρφίζονται» διάφορα προσχήματα για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, σε δύο υποθέσεις, άγνωστοι, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με πολίτες, εμφανιζόμενοι ως λογιστής και υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος και επιστροφής χρημάτων, αντίστοιχα, έπεισαν τους παθόντες, από τους οποίους απέσπασαν τα χρηματικά ποσά των 800 και 3.980 ευρώ.

Σε μία ακόμη περίπτωση, άγνωστος απέστειλε απατηλό μήνυμα σε ανυποψίαστο πολίτη, χρησιμοποιώντας στοιχεία γνωστού σε αυτόν πρόσωπο, πείθοντας τον να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με καταγγελία, άγνωστος κατάφερε και απέσπασε από πολίτη το χρηματικό ποσό των 2.482 ευρώ ως προκαταβολή για πώληση αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).