Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παπαδάτος: «Παραπλανεί η ΛΑΣΥ για το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών»

Παναγιώτης Παπαδάτος
23 Nov 2023 / 14:37

«Καθορίστηκαν οι επιβαλλόμενες ενέργειες (καθαίρεση τοπικού χαρακτήρα των επικαλύψεων και των σοβάδων) ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση πάντα με απόλυτη ασφάλεια»

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Αναγκαία απάντηση του προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας κ. Παναγιώτη Παπαδάτου στην ανακοίνωση της ΛΑΣΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το γυμνάσιο Αμφιπαγιτών: «Τρομοκρατούν γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών».

«Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα σε μια τοπική κοινωνία στα οποία μπορεί να ασκηθεί κριτική. Έχει διαφορά, όμως, το «ασκώ εποικοδομητική κριτική» από το «τρομοκρατώ γονείς και μαθητές»  εμπαίζοντας  όλους με παραπλανητικές δηλώσεις και  φωτογραφίες. Η Δημοτική Αρχή επενδύει στην Παιδεία και επιδεικνύει  διαρκώς  εξαιρετικό ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας με πρώτιστο την ασφάλεια των κτιριακών συγκροτημάτων. Η καλοκαιρινή περίοδος και κείνη των γιορτών αφιερώνεται - με συντονισμένες ενέργειες- στην αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, ενώ οποιοδήποτε πρόβλημα μέσα στη χρονιά αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά. Το περασμένο καλοκαίρι σε εργασίες επισκευών, αποκαταστάσεων, ευπρεπισμού  και διαμόρφωση αύλειων χώρων στις σχολικές μας μονάδες διατέθηκαν πάνω απο 150.000,00 ευρώ.

Σχετικά, λοιπόν, με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχόλια περί "σοβάδων που έπεσαν σε μαθητές" η αλήθεια είναι απλή και ξεκάθαρη:

Μετά την ενημέρωση μας από το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών, επισκέφτηκα άμεσα τη Δ/ντρια και μιλήσαμε για το θέμα, ενώ σήμερα 23-11- κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ.Χαρίτωνα Κουτσούρη, συνοδευόμενο και από τον εντεταλμένο σύμβουλο Καλούδη Ιωάννη, μέλος της σχολικής επιτροπής επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σχολείο, και  στον ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε, παρατηρήθηκε ότι κάποια  επιχρίσματα είχαν "φουσκώσει". Καθορίστηκαν οι επιβαλλόμενες  ενέργειες (καθαίρεση τοπικού χαρακτήρα των επικαλύψεων και των σοβάδων)  ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση πάντα με απόλυτη ασφάλεια για τους μαθητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους. Υπενθυμίζουμε πως το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών μόλις ανέλαβε το 2019 η δημοτική Αρχή ήταν στη χειρότερη κατάσταση από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Αντιλαμβάνομαι πως κάποιους τους ενοχλεί το γεγονός ότι τα σχολικά συγκροτήματα στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας είναι στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Οι "ανησυχούντες" διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα απλά και μόνο για να προβάλλουν μια εικονική πραγματικότητα για το γυμνασιακό συγκρότημα. Ξέχασαν πως η προεκλογική περίοδος πέρασε… Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα».