Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απομακρύνονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Διαφημιστικές πινακίδες
17 Μαρτίου 2016 / 14:50

Συνολικά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, το έτος 2015 βεβαιώθηκαν 41 παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ από την αρχή του 2016, έχουν βεβαιωθεί 22 αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό παράνομων επιγραφών και διαφημιστικών πινακίδων, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Συνολικά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, το έτος 2015 βεβαιώθηκαν 41 παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ από την αρχή του 2016, έχουν βεβαιωθεί 22 αντίστοιχες περιπτώσεις.

Παράλληλα με την βεβαίωση των παραβάσεων κινήθηκε και η σχετική διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και η διαδικασία ενημέρωσης ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων κατά μήκος του οδικού δικτύου, για την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων.Επισημαίνεται ότι παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος των οδών καθώς και φωτεινές πινακίδες με χρωματικές εναλλαγές, κινούμενες προβολές κ.λ.π. θεωρούνται αιτία απόσπασης της προσοχής και είναι επικίνδυνες.