Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος προειδοποιεί: Μην κρεμάτε όπου νάναι διαφημιστικές πινακίδες

διαφημιστικές πινακίδες
23 Δεκεμβρίου 2016 / 13:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κέρκυρας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Σπ. Καλούδη, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων, πινακίδων και επιγραφών στην Κέρκυρα, έρχεται με το έγγραφο αυτό να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες του Δήμου μας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε έξαρση του φαινομένου της παράνομης τοποθέτησης υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών στα όρια του Δήμου μας, σε βάρος του τοπίου, της αισθητικής, καθώς και της ασφάλειας των συνδημοτών και των επισκεπτών.
Ο Δήμος Κέρκυρας τα τελευταία δύο χρόνια έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των παράνομων διαφημιστικών  πινακίδων και επιγραφών, ούτως ώστε να εκδώσει τις προβλεπόμενες εκθέσεις αυτοψίας και να προχωρήσει στην αφαίρεση αυτών, που δεν θα απομακρυνθούν από τους ιδιοκτήτες τους, με την επιβολή όλων των νομίμων διοικητικών κυρώσεων  του κάθε παραβάτη.
Για την αποφυγή περαιτέρω κυρώσεων η Διεύθυνση Εμπορίου, Ενέργειας &Βιομηχανίας  του Δήμου Κέρκυρας αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, ζητά με την κατεπείγουσα αυτή ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, τη συμμόρφωση με τη ισχύουσα νομοθεσία, για την αποφυγή των συνεπειών που προβλέπονται από το νόμο.
Για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας επισυνάπτονται στο παρόν έγγραφο:
1.Το υπ΄αριθμ. πρωτ. 54038/07-09-2015 έγγραφο της Διεύθυνσής μας, όπου αναφέρεται λεπτομερώς η νομοθεσία για την υπαίθρια διαφήμιση και
2. Το υπ΄αριθμ. πρωτ.66344/29.10.2015 έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κέρκυρας, που αφορά στην επιβολή προστίμων για παράνομη διενέργεια διαφήμισης.
Αγαπητοί συνδημότες,
Η διάσωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του πανέμορφου τόπου μας, απαιτεί συντονισμένη δράση και ευαισθητοποίηση ,όλων όσων έχουμε αίσθηση της ευθύνης απέναντι στη πολιτιστική ταυτότητα των νησιών μας( Κέρκυρας και Διαποντίων).
Η αντίσταση στην εμπορευματοποίηση που δημιουργεί αισθητική ρύπανση, αλλοιώνει το φυσικό κάλος, καταστρέφει τα μορφολογικά στοιχεία της παλιάς πόλης  και των οικισμών μας , αποτελεί χρέος μας στον πολιτισμό και την παράδοση.
Θεματοφύλακας όλων αυτών δεν είναι μόνο η Δημοτική Αρχή , αλλά και ο κάθε Δημότης.