Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Στην κινητοποίηση της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου και οι έμποροι

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
20 Nov 2023 / 13:48

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας: Το λιανεμπόριο ήδη ελέγχεται μέσω του My data - Να εξαιρεθεί από το φορολογικό νομοσχέδιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 15/11/23 συνήλθε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας και συνεδρίασε για το Φορολογικό.Ο Πρόεδρος Γιάννης Αλέγρης επεσήμανε ότι το λιανεμπόριο και οι πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις πλήττονται με τα νέα μέτρα φορολόγησης, κάτι που γίνεται συστηματικά εδώ και χρόνια.

«Αυτό το νομοσχέδιο, μας καθιστά στην συνείδηση των πελατών μας ως συστηματικούς φοροφυγάδες ενώ το λιανεμπόριο ελέγχεται μέσω των ψηφιακών ηλεκτρονικών βιβλίων (My data).

Ζητάμε λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών να βρει τρόπους να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και η αισχροκέρδεια. Να εξαιρεθεί το λιανεμπόριο. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Συμφωνούμε με τις  θέσεις της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας συμμετείχε στην πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου για το φορολογικό μαζί με όλους τους φορείς των Ελευθέρων Επαγγελματιών και αποφάσισε όπως την Τετάρτη 22/11/23 να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το φορολογικό και να κλείσουν τα καταστήματα από τις 12.00 μ.μ. έως τις 14.30 μ.μ.»