Παρασκευή 23.02.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: "Η οριζόντια φορολόγηση καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολίτες"

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
17 Nov 2023 / 20:14

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος, δια των εκπροσώπων του, ανέφερε ότι τα νέα φορολογικά μέτρα αποδεικνύουν την πλήρη κυβερνητική άγνοια της πραγματικότητας που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Συνάντηση πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του, δικηγόρο Κέρκυρας Σπ. Σκιαδόπουλο, με τον Πρόεδρο Γιάννη Κοντό και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, όπου συζητήθηκαν τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και  πλήττουν τους ελευθέρους επαγγελματίες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος, δια των εκπροσώπων του, ανέφερε ότι τα νέα φορολογικά μέτρα αποδεικνύουν την πλήρη κυβερνητική άγνοια της πραγματικότητας που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων και μάλιστα μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την σημερινή κατακόρυφη αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.  Επιπλέον, η κυβερνητική πολιτική θα επηρεάσει κυρίως τα μικρά εισοδήματα και τους πιο νέους δικηγόρους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυλωνίτης ανέφερε πως η οριζόντια φορολόγηση της κυβέρνησης και μάλιστα με τεκμαρτό τρόπο , καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, καθώς αντί να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συλλαμβάνονται εκείνοι που πράγματι που φοροδιαφεύγουν, η κυβέρνηση επιλέγει να θεωρήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες. Ειδικά για τους δικηγόρους, η φορολόγηση γίνεται ήδη στην πηγή, δηλαδή, ο δικηγόρος με κάθε  παράσταση στο δικαστήριο φορολογείται και ο αντίστοιχος φόρος προεισπράττεται από το δικηγορικό σύλλογο αφού ήδη τεκμαίρεται  το ύψος της  φορολογικής ύλης και του αντίστοιχου φόρου.

Διαπιστώθηκε έτσι πλήρης ταύτιση απόψεων, καθώς είναι προφανές πως η κυβέρνηση επιλέγει για πολλοστή φορά να πάρει λίγα από πολλούς αντί να πάρει πολλά από λίγους, πλήττοντας τα χαμηλότερα στρώματα. Ο βουλευτής δήλωσε πως θα κάνει ό,τι είναι κοινοβουλευτικά δυνατόν, ώστε να στηρίξει τα αιτήματα του δικηγορικού κλάδου, και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και ότι συνεχίζει να είναι στη διάθεση των συναδέλφων δικηγόρων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

ΦΩΤΟ@ΑΛ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ