Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κασσελάκης «έριξε το γάντι» στους διαφωνούντες (video)

Στέφανος Κασσελάκης
11 Nov 2023 / 14:43
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Μια βδομάδα προθεσμία στα όργανα για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ζήτησε ψήφο παραπομπής των διαφωνούντων στο Πειθαρχικό

ΑΘΗΝΑ. Μία βδομάδα διορία δίνει στην Κεντρική Επιτροπή και στο Πειθαρχικό του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κόμμα με τους διαφωνούντες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε στην Κεντρική Επιτροπή με καθυστέρηση δύο ωρών και αφού η ατμόσφαιρα είχε αρχίσει να ανάβει -και λόγω της καθυστέρησης - ανέβηκε σχεδόν αμέσως στο βήμα, την ώρα που οι πόρτες στο δεύτερο υπόγειο του ξενοδοχείο έκλειναν και ενώ συνωστίζονταν μέλη του κόμματος στην είσοδο που απαιτούσαν να μπουν στην αίθουσα που συνεδρίαζε η ΚΕ.

Το γεγονός δημιούργησε διαπληκτισμούς και φωνές ενώ ο Στ Κασσελάκης ήταν στο βήμα και είχε ξεκινήσει την ομιλία του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα ξαφνικό μπλακ άουτ παρέδωσε την αίθουσα στο σκοτάδι, ο φωτισμός αποκαταστάθηκε και ξανάπεσε για λίγο.

Στο βασικό σχήμα της ομιλίας του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την εκπόνηση ενός προγράμματος με γενικές αναφορές και μάλλον συνθηματικό λόγο. 

Το μεγαλύτερο μέρος των αναφορών του είχε να κάνει με τους διαφωνούντες γενικώς τους οποίους αποκάλεσε και «πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ στα κανάλια». Προς στιγμήν επικράτησε πανζουρλισμός, με τον Δημ. Βίτσα να σηκώνεται να φύγει διαμαρτυρόμενος και τον Στέφανο Τζουμάκα να υπομειδιά...

Τελικώς πρυτάνευσαν πιο ψύχραιμες σκέψεις, και ο Δ. Βίτσας επέστρεψε. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου, ακούστηκαν πότε χειροκροτήματα ικανοποίησης από την πτέρυγα δεξιά του και πιο συχνά αποδοκιμασίες από την πτέρυγα αριστερά του, εκεί που κάθονταν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Στέφανος Τζουμάκας. Ενδεικτικό γεγονός ότι οι εσωτερικές καταστάσεις μέσα στην Κ.Ε, τους δημιούργησαν την ανάγκη να χωροθετηθούν... 

Τέλος ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι εν πάση περιπτώσει με την αποχώρηση ή το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών σε αυτή τη συνεδρίαση, μπορεί να ξεκινήσει μια δημιουργική περίοδος ενότητας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο σημείο αυτό το προεδρείο της συνεδρίασης ζήτησε την αποχώρηση των εκπροσώπων του Τύπου. 

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται και την Κυριακή.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.