Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΕΥΑΚ - Μερόπη Υδραίου: «Θεατρινισμοί» του Γιώργου Μαχειμάρη

ΔΙΑΔΕΥΑΚ
06 Nov 2023 / 15:49

«Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας δια του Αντιδημάρχου του ψήφισε θετικά»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν καταρχήν και θέματα συντήρησης υποδομών αποχέτευσης που αφορούσαν το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.  Μεταξύ των μελών του Δ.Σ. που ψήφισαν ΘΕΤΙΚΑ ήταν και ο κ. Νίκος Μουζακίτης, Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ο οποίος μάλιστα δήλωσε  (και κατεγράφη στα πρακτικά) ότι εκπροσωπεί το μέλος και Αντιδήμαρχο Β. Κέρκυρας κ. Κόκκαλη καθώς και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαχειμάρη!

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Αντιπρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας  κ. Γιώργος Μαχειμάρης δηλώνει την αντίθεσή του για τις αποφάσεις αυτές, λαϊκίζοντας σε σημείο που φτάνει να βλέπουμε αιρετός να παρακωλύει τη λειτουργία υπηρεσίας κοινής ωφελείας της αυτοδιοίκησης.

Ο Γ. Μαχειμάρης, φάσκει και αντιφάσκει όταν δημόσια δηλώνει αντίθετος και στη συνεδρίαση δια του Αντιδημάρχου του ψηφίζει θετικά επί των θεμάτων. Σε αυτήν ακριβώς την «ερμαφρόδιτη» τακτική του αναφέρεται ενδεχομένως στην πρόσφατη ανακοίνωσή του και όχι στην διοίκηση της Επιχείρησης στην οποία ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος!

Και το πράττει αυτό, με δεδομένη την πρόσφατη δημόσια δήλωση των τριών νέων Δημάρχων Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. και Νότιας Κέρκυρας για 6μηνη παράταση λειτουργίας της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Οι πρακτικές αυτές του κ.Μαχειμάρη όμως, με την κλιμάκωσή τους, είναι επί χρόνια γνωστές. Τη σημερινή «δράση» του στα γραφεία της Επιχείρησης, την καταγράφουμε ως μια ακόμη στην «ένδοξη ιστορία» του που ανάλογη έχει γράψει και στο παρελθόν, το οποίο δεν αξίζει να θυμίσουμε περαιτέρω.  

Επί της ουσίας, καμία ανάθεση έργου δεν ψηφίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ που να φορούσε τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μελών του εν λόγω Δήμου και η οποία δεσμεύει τη δημοτική αρχή.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, ομόφωνα και κατά πλειοψηφία με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αφορούσαν την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και τη συντήρηση των σημαντικών για την υγεία υποδομών αποχέτευσης όπως οι βιολογικοί σταθμοί. Τα θέματα που τέθηκαν και ψηφίστηκαν καί από τον εκπρόσωπο Βόρειας Κέρκυρας, αφορούσαν τη διασφάλιση της λειτουργίας αυτής ενώ έχει προβλεφθεί με συγκεκριμένο όρο ότι αν η συγκεκριμένη δημοτική αρχή κρίνει απαραίτητο, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διαφορετικό χειρισμό.

Προτείνω στον κ. Μαχειμάρη να διατηρήσει επί του παρόντος ψύχραιμη στάση γιατί την τετραετία που πέρασε έγιναν πολλά στον τομέα της ύδρευσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας μέσω της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ. Εξάλλου, έχει καιρό μπροστά του για νέους θεατρινισμούς.»