Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οργισμένοι οι γονείς της Βόρειας Κέρκυρας στον Αντιπεριφερειάρχη (videos)

Σχολικές μεταφορές
03 Nov 2023 / 11:27
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Μπούκαραν» στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητώντας το δίκιο τους από τον Κώστα Ζορμπά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο μήνες χωρίς μαθητικά δρομολόγια έχουν παραμείνει τα μισά σχεδόν σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τους διαβεβαιώνει ότι από μέρα σε μέρα το πρόβλημα θα εξομαλυνθεί. 

Έχοντας χάσει την υπομονή τους οι γονείς μαθητών της Κασσιόπης, Βελονάδων και Περουλάδων συγκεντρήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητας Κέρκυρας με πανό διαμαρτυρίας και μηνύματα όπως «αδιαφορία, κοροϊδία, δύο μήνες χωρίς λεωφορεία!».

Παράλληλα την ίδια ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς βρισκόταν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Οι γονείς εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ισογείου διαμαρτυρόμενοι σε υψηλούς τόνους για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία που υφίστανται οι οικογένειες.

Ο Κώστας Ζορμπάς έφυγε από τη συνεδρίαση και τους κάλεσε στο γραφείο του. Η συζήτηση έγινε με κλειστές τις πόρτες, ενώ στο τέλος της συνάντησης ο Κώστας Ζορμπάς ενημέρωσε ότι την Πέμπτη λήγει η προθεσμία της επαναπροκήρυξης για τα άγονα δρομολόγια. Στην πρώτη φάση για τα 31 από τα 37 άγονα δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον από τους λεωφορειούχους, ενώ για τα υπόλοιπα 6 οι ενδιαφερόμενοι δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά.

«Τις διαδικασίες προσπαθούμε να τις επιταχύνουμε όσο μπορούμε, αλλά βάσει των δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος. Θεωρώ ότι δεν θα καθυστερήσουμε πάρα πολύ. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η επιτροπή να ελέγχει τα δικαιολογητικά. Νομίζω ότι θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα».

«Το κομμάτι της μεταφοράς είναι ένα πολυδιάστατο θέμα, δεν εξερτάται μόνο από την Περιφέρεια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Όλοι έχουμε παιδιά, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να μην μπορεί να πάει στο σχολείο το παιδί ή να είναι υποχρεωμένος ο γονιός και μάλιστα σε περίοδο που η σεζόν κρατούσε ακόμα και να χρειάζεται να αφήσουν τις εργασίες τους. Όμως υπάρχουν κάποιες διαδικασίες και μέσα σε αυτά τα πλαίσιο κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Πρέπει να γίνουν όλα σωστά και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την ασφάλεια των μαθητών» ανέφερε ο Κώστας Ζορμπάς.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.