Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτήθηκε και η Αγγελική Άνθη από τη Ν.Ε Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ
26 Οκτωβρίου 2023 / 13:42
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνεδρίασε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή - Πού αποδίδεται το απογοητευτικό αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αυτοκριτική και συμπεράσματα, αναλαμβάνοντας πλήρως το μερίδιο της ευθύνης της, προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες το βράδυ με θέμα την αποτίμηση του κακού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αν και η συνεδρίαση έγινε στο φόντο των «καταιγίδας» που έχει χτυπήσει τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Χρήστο Μωραΐτη, η συζήτηση κινήθηκε αποκλειστικά γύρω από τα αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Δεύτερη αποχώρηση

Παράλληλα, μετά την αποχώρηση από το κόμμα της Νικολέτας Πανδή, ήρθε και δεύτερη αποχώρηση, καθώς την παραίτησή της από τη Ν..Ε και το κόμμα υπέβαλε εγγράφως και η Αγγελική Άνθη.  

Μετά από αρκετές ώρες συζήτησης, η Νομαρχιακή κατέληξε σε κάποια βασικά συμεράσματα τα οποία και θα δημοσιοποιήσει.

Τι έφταιξε

Συνοπτικά τα αίτια του χαμηλού ποσοστού που έδωσε η κάλπη αποδίδονται:

- Στο προηγούμενο απογοητευτικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

- Στο κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της εκλογής του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη

- Σημειώθηκε τεράστια καθυστέρηση σε κεντρικό επίπεδο ως προς τη στρατηγική που θα εφαρμοστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που στέρησε πολύτιμο χρόνο από την επαφή με την κοινωνία.

- Δεν πέτυχαν να πείσουν τους ψηφοφόρους και να αποτελέσουν για αυτούς την εναλλακτική λύση απέναντι στους συσχετισμούς που είχαν ήδη δημιουργηθεί.

'Όσον αφορά την εκλογή νέων συλλογικών οργάνων, που εκκρεμεί ήδη από τη λήξη της θητείας τους τον Φλεβάρη, φαίνεται ότι θα παραμείνει σε αναμονή, μέχρι νεωτέρας.

Στο μεταξύ, μέχρι το κεντρικό συνέδριο που θα γίνει 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου,  ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες.  

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.