Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας: Καμία μετακίνηση σχολικού φύλακα

Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας
25 Οκτωβρίου 2023 / 10:16

«Αντί να μετακινούν φύλακες και να προσπαθούν να «βουλώσουν τρύπες» κατά το δοκούν, ας κάνουν επιτέλους άμεσα προσλήψεις σχολικών φυλάκων για όλα τα σχολεία»

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ. Ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων πληροφορηθήκαμε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ότι γίνονται μετακινήσεις σχολικών φυλάκων για να καλύψουν λέει το «κενό» που αφήνει φύλακας που συνταξιοδοτείται σε σχολείο της πόλης!!! Από το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας αλλάζει τον πολυετή έμπειρο φύλακα και τον μετακινεί σε άλλο σχολείο χωρίς να εξηγεί κανείς τους λόγους.

Είναι αδιανόητο η Δημοτική Αρχή να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Σκέφτηκαν άραγε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στο σχολείο του Ποταμού το οποίο είναι ένα μεγάλο σχολείο με ενοικιαζόμενες αίθουσες σε όμορο οικόπεδο και έναν δρόμο στενό που όμως αποτελεί την κύρια αρτηρία της ευρύτερης περιοχής του Ποταμού;

Ήδη υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα και η έλλειψη φύλακα θα μεγαλώσει και θα εντείνει το πρόβλημα. Και στο 2ο ΕΠΑΛ επίσης μια τέτοια μετακίνηση θα φέρει αναστάτωση και κίνδυνο για τα παιδιά μας αφού ο συγκεκριμένος φύλακας έχει πολλά χρόνια και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες αυτού του σχολείου.

Αντί λοιπόν να μετακινούν φύλακες και να προσπαθούν να «βουλώσουν τρύπες» κατά το δοκούν, ας κάνουν επιτέλους άμεσα προσλήψεις σχολικών φυλάκων για όλα τα σχολεία στα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη.

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Ποταμού.

Κέρκυρα, 24/10/2023

         Το ΔΣ της Ένωσης