Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετακινείται ο σχολικός φύλακας του 2ου ΕΠΑΛ - Ζητούν την ανάκληση οι γονείς

2ο ΕΠΑΛ
24 Οκτωβρίου 2023 / 11:12

Έντονη δυσφορία και ανησυχία για την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μετακίνηση και αντικατάσταση του σχολικού φύλακα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έντονη δυσφορία του και ανησυχία του ταυτόχρονα, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου & Πρότυπου Ε.Π.Α.Λ. Κέρκυρας, για την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μετακίνηση και αντικατάσταση του σχολικού φύλακα της παραπάνω σχολικής μονάδας.

Το 2ο & Πρότυπο Ε.Π.Α.Λ. αποτελεί ένα ιδιαίτερο σχολείο, εξαιτίας της απόμερης τοποθεσίας, στην οποία στεγάζεται και της καθημερινής επίσκεψης και προσπάθειας εισόδου στο σχολείο εξωσχολικών ατόμων, με τους κινδύνους που αυτή η συνθήκη εγκυμονεί, τόσο για τη διεξαγωγή της διδακτικής – μαθησιακής διαδικασίας και την εν γένει  εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, όσο και για την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.

Ο συγκεκριμένος σχολικός φύλακας εργάζεται στο 2ο & Πρότυπο Ε.Π.Α.Λ. 17 έτη, γνωρίζοντας κάθε ιδιαιτερότητα του και κυρίως γνωρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, αποτρέποντας κάθε πράξη βίας και παραβατικότητας στο χώρο του σχολείου, λειτουργώντας αποτελεσματικά, επιτελώντας όχι μόνο τα καθήκοντά του, αλλά παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια στην επιδιόρθωση και συντήρηση του εξοπλισμού και των εργαστηρίων ( βασικοί χώροι εκπαίδευσης της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης).

Εν κατακλείδι ο σχολικός φύλακας του 2ου & Πρότυπο Ε.Π.Α.Λ., προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του πέρα και πλέον του καθηκοντολογίου του, συνεργαζόμενος αρμονικά με εκπαιδευτικούς και γονείς, αποτελώντας ενεργό και πολύ αγαπητό μέλος της σχολικής κοινότητας της οποίας γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες με ακρίβεια, συμβάλει στην ασφαλή παραμονή των παιδιών στο σχολείο.

Ζητάμε επιτακτικά να γίνει άμεσα ανάκληση της απόφασης αυτής, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στη σχολική κοινότητα του 2ου & Πρότυπου Ε.Π.Α.Λ., παρακωλύοντας το εκπαιδευτικό έργο και διαταράσσοντας το ήρεμο σχολικό κλίμα, συνθήκες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Αναμένουμε την ανάκληση της μετακίνησης και αντικατάστασης  του σχολικού φύλακα του 2ου & Πρότυπο Ε.Π.Α.Λ. επιφυλασσόμενοι για περεταίρω ενέργειες.