Σε αποχή οι μαθητές του Γυμνασίου Θιναλίων

Διαμαρτύρονται για τις σχολικές μεταφορές και τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων
ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αποχή από τα μαθήματα έχει προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας η πλειοψηφία των μαθητών του Γυμνασίου Θιναλίων, με σημείο αιχμής τις σχολικές μεταφορές, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό και τον εξοπλισμό.
Αυτή τη στιγμή από τα τέσσερα μαθητικά δρομολόγια εκτελούνται τα τρία στο σχολείο με την εκκρεμότητα να παραμένει σε αυτό που εξυπηρετεί τις περιοχές από Ρόδα έως Αχαράβη, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο γυμνάσιο.
Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιάννης Φαρμάκης οι μαθητές ζητούν επίσης να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Γαλλικής Γλώσσας, της Οικιακής Οικονομίας και των Καλλιτεχνικών, αλλά και να ενισχυθεί το σχολείο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα αναδείχθηκαν και στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή το 15μελες μαθητικό συμβούλιο με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Αν και οι γονείς από την πλευρά τους ενημέρωσαν για τις επαφές που έχουν κάνει με τους εμπλεκόμενους φορείς, ωστόσο αποφασίστηκε από τους μαθητές να προβούν στη σημερινή κινητοποίηση.
Η διαμαρτυρία σύμφωνα με τους μαθητές θα λήξει σήμερα και αύριο θα μπουν κανονικά στις τάξεις τους.
Προσλήψεις αναπληρωτών
Όπως επισήμανε πάντως στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, τα κενά αυτά αφορούν κάποιες ώρες ειδικοτήτων και δεν επηρρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τετάρτη αναμένονται οι προσλήψεις 2.000 αναπληρωτών Γενικής Παιδείας, ενώ μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα προχωρήσουν 2.700 προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Έχει απασχοληθεί σε περιοδικές εκδόσεις και επί σειρά ετών εργάστηκε ως συντάκτρια στον "Αγγελιοφόρο", τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Β.Έλλαδας.Έχει διδάξει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Από το 2021 απασχολείται στην εφημερίδα "Καθημερινή Ενημέρωση". Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 2007.