Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απέκλεισαν τον δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη σχολικών μεταφορών (video)

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
19 Οκτωβρίου 2023 / 09:24
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γονείς και μαθητές του Γυμνασίου με Λ.Τ. Κασσιόπης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε 15λεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Κασσιόπης- Σιδαρίου, στο ύψος του σχολείου, προέβησαν νωρίς το πρωί γονείς και μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση των σχολικών μεταφορών. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 στο σχολείο και στη συνέχεια προέβησαν στη διαμαρτυρία τους.

Όπως τόνισε στην "Ε" η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνα Στογιάννου, ο Σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα για να επανεξετάσει τη στάση του , χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων. 

Στο μεταξύ η κατάληψη που ξεκίνησε στο σχολείο από το βράδυ της Δευτέρας συνεχίζεται έως και τώρα. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις σχολικές μεταφορές που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει ένα μήνα και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και τα τρία δρομολόγια για το συγκεκριμένο σχολείο έχουν βγει άγονα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην μετακίνηση των μαθητών για να προσεγγίσουν το διδακτήριο. Τους μαθητές μεταφέρουν είτε οι γονείς με τα αυτοκίνητά τους, όταν είναι εφικτό, διαφορετικά τα παιδιά εξυπηρετούνται με την υπεραστική γραμμή. 

Το συγκεκριμένο σχολείο εξυπηρετεί μαθητές από εφτά περιοχές της Β. Κέρκυρας (Αχαράβη, Αλμυρό, Περίθεια, Κασσιόπη, Σινιές, Γιμάρι, Νησάκι). Υπενθυμίζεται ότι τα άγονα δρομολόγια σε όλο το νομό ανέρχονται στα 38, εκ των οποίων τα 20 αφορούν στη Βόρεια Κέρκυρα. 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά όλα τα άγονα δρομολόγια θα επαναδημοπρατηθούν με γρήγορες διαδικασίες, με την εκτίμηση ότι αυτή τη φορά, θα υπάρξει ανταπόκριση από τους μεταφορείς, δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν βαίνει στο τέλος της και τα τουριστικά λεωφορεία θα αποδεσμευθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση θα δοθούν με απευθείας ανάθεση, όπως προβλέπει η νομοθεσία

 Μαθήματα με webex

Λόγω της κατάληψης στο σχολείο, τα μαθήματα αυτές τις μέρες γίνονται με τηλεδιάσκεψη, μέσω webex. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.