Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Ασφαλτόστρωση
17 Οκτωβρίου 2023 / 16:47

Μ. Υδραίου: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα εκτέλεσης των καθηκόντων μας τις ασφαλτοστρώσεις και όλα τα υπόλοιπα έργα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου σε όλο τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με δύο παράλληλες εργολαβίες.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εργολαβία, που ξεκίνησε τα τέλη του 2021 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, βαίνουν προς ολοκλήρωση οι παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Παρελίων, Αχιλλείων και Παλαιοκαστριτών. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ.  Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην Κρήνη και τους Μακράδες και ακολουθούν στην περιοχή του Σκριπερού.

Η δεύτερη εργολαβία αφορά στο έργο ασφαλτόστρωσης σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και έχει ολοκληρωθεί το τμήμα που αφορά στις οδούς Αναπαύσεως, Χρυσοστόμου Σμύρνης και στην περιοχή των Καναλίων η οδός Λεμεντίου (από εθν. Λευκίμμης έως Αγ. Ελένη). Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε δρόμους στις περιοχές Αλεπού, Σολάρι, Ποταμού και Λόφο Κογεβίνα.

Σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκε εργολαβία που είχε ξεκινήσει στο τέλος του 2021 και  αφορούσε στις Δημοτικές Ενότητες Κερκυραίων και Φαιάκων, προϋπολογισμού 4,6 εκ. ευρώ περίπου.

Η Μ. Υδραίου δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα εκτέλεσης των καθηκόντων μας τις ασφαλτοστρώσεις και όλα τα υπόλοιπα έργα».