Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιάννης Τρεπεκλής: «Κόμμα μας είναι τα Ιόνια Νησιά» (video)

Γιάννης Τρεπεκλής
15 Οκτωβρίου 2023 / 20:49

Αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τι δήλωσε στην "Ε" για τις πρώτες προτεραιότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα σε θριαμβευτική ατμόσφαιρα προσήλθε στη Παλιά Νομαρχία ο νικητής των Περιφερειακών Εκλογών στα Ιόνια Νησιά Γιάννης Τρεπεκελής, ο οποίος πέτυχε μια σαρωτική νίκη έναντι της νυν Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα που είχε και το χρίσμα της ΝΔ.

Με την ενσωμάτωση στο 96,51% ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει ποσοστό 66,41%  ενώ η Ρόδη Κράτσα πήρε 34,59%. 

Η συμμετοχή πάντως ήταν ιδιαίτερα χαμηλή στα Ιόνια, αφού άγγιξε μόλις το 30%.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις, ευχαρίστησε πρωτίστως τον λαό των Ιονίων Νήσων που τον εμπιστέυτηκε με τη ψήφο του, τονίζοντας ότι παρότι ήταν μια δύσκολη διαδρομή, τη δύναμη την έδωσαν οι πολίτες. 

Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι ποτέ δεν ακύρωσε την κομματική του ταυτότητα, επεσημανε ωστόσο σε αυτούς που τον αποκαλούν «αντάρτη» ότι είναι παράταξη συνεργασίας.

«Σήμερα είναι η γιορτή της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης του  Β βαθμού και δεσμευόμαστε ότι θα απολογούμαστε στην τοπική κοινωνία. Θα έχουμε συνεργασία με όλους τους φορείς, την αυτοδοιοίκηση Α' βαθμού, τα επιμελητήρια, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και φυσικά την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στην "Ε" ο νέος περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ανάμεσα στους πρώτους στόχους του είναι η δισφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην καθημερινότητά τους, αλλά και για τους επισκέπτες.

«Καταρχάς ασφαλές οδικό δίκτυο. Υποδομές σε συνεργασία με τον Α' βαθμό Τ.Α, κάτι που δεν υπήρχε ή δεν οργανώθηκε σωστά. Εμείς θα το κάνουμε πράξη με τους φορείς, μέσα από σταθερό διάλογο και α είστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα θα αποδώσουμε το σχεδιασμό μας και οι πολίτες θα γνωρίζουν το πρώτο τρίμηνο ποιες θα είναι οι πρωτες ενέργειες του Γιάννη Τρεπεκλή και των συνεργατών του».