Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας
11 Οκτωβρίου 2023 / 09:39

«Η καθαρή αγωνιστική και γνήσια αυτοδιοικητική γραμμή της Λα.Συ. έλαβε την έγκριση του ενός πέμπτου του εκλογικού σώματος, χωρίς χαλαρή ή χαριστική ψήφο, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς ρουσφέτια και υποσχέσεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Δευτέρας, 9/10, συνεδρίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νότιας Κέρκυρας για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και για τις ενέργειές μας για το επόμενο διάστημα.

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για τον Δήμο της Νότιας Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν σε ένα τοπίο σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στις παρατάξεις. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προεκλογικού αγώνα ήταν η απουσία πολιτικού λόγου και διαλόγου ανάμεσα στις παρατάξεις και τους δημότες. Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τις άλλες παρατάξεις σε διάλογο και συζήτηση ενώπιον του λαού, λαμβάνοντας την αρνητική απάντηση και των άλλων τεσσάρων παρατάξεων.

Ήμαστε οι μόνοι που μιλήσαμε πολιτικά και συζητήσαμε αναλυτικά με τους δημότες τα βασικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και θέσεων, καθώς και προγραμματικούς στόχους. Τοποθετηθήκαμε με σαφήνεια διεκδικώντας να διοικήσουμε τον Δήμο και προβάλλαμε ως κύριο χαρακτηριστικό της δικής μας Δημοτικής Αρχής τη μεταφορά των αποφάσεων στις λαϊκές συνελεύσεις, και την οργάνωση λαϊκών αγώνων με μπροστάρη τη Δημοτική Αρχή, για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των αυτονόητων αναγκών που δικαιούμαστε και μας αρνούνται.

Αυτή η καθαρή αγωνιστική και γνήσια αυτοδιοικητική γραμμή έλαβε την έγκριση του ενός πέμπτου του εκλογικού σώματος, χωρίς χαλαρή ή χαριστική ψήφο, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς ρουσφέτια και υποσχέσεις.

Μεγάλη συμβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα είχαν οι νέες και οι νέοι του Νότου, τόσο οι δεκάδες που μετείχαν στο ψηφοδέλτιο, όσο και οι εκατοντάδες που στήριξαν εκλογικά την προσπάθεια, συμμετέχοντας μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών, για πρώτη φορά σε εκλογές. Αυτή, ακριβώς, η καθαρή ψήφος είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Γι’ αυτό, χαιρετίζουμε την παλικαρίσια ψήφο της νεολαίας και του λαού της Νότιας Κέρκυρας που ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση.

Το 1/5 των ψηφοφόρων του Δήμου, οι 168 υποψήφιοι, οι δεκάδες αγωνιστές που στήριξαν και βοήθησαν το ψηφοδέλτιο, χωρίς να συμμετέχουν τυπικά σε αυτό, οι δεκάδες απόδημοι Κερκυραίοι που στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή, δημιουργούν νέα δεδομένα στην περιοχή του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας, στηρίζοντας γερά τα θεμέλια της ανοικοδόμησης του λαϊκού κινήματος σε μια περιοχή που έχει αγωνιστική και προοδευτική παράδοση.

Οι άνθρωποι αυτοί:

  • Δεν αλλάζουν χρώματα και προσωπεία ανάλογα με τις συνθήκες.
  • Δεν αθροίζονται με τις ανάγκες του καλπονοθευτικού β’ γύρου των εκλογών με τις δυνάμεις τις αντίδρασης, όποιος κι αν τις εκπροσωπεί.
  • Δεν χωράνε στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που ευτελίζουν την πολιτική, χρησιμοποιώντας άθλιες μεθόδους για την επιβολή της κυριαρχίας τους.
  • Δεν έχουν καμιά δουλειά με αυτούς που υπηρετούν τις πολιτικές εκείνες που οδηγούν τον τόπο μας στην παρακμή και τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.
  • Δεν διαλέγουν ανάμεσα στους εκπροσώπους του «μαυρογιαλουρισμού» που τα χάλασαν στη μοιρασιά και όψιμα εμφανίζονται ως άσπονδοι εχθροί.

Ακυρώνουμε τα σχέδια τους, ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματά τους, ψηφίζουμε ξανά Λαϊκή Συσπείρωση.

Το θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμά μας και η δυναμική που αναπτύχθηκε με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές, ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη του Λαϊκού Κινήματος στην περιοχή. Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας δεν είναι μία ευκαιριακή σύμπραξη ανθρώπων σε έναν Συνδυασμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών μιας εκλογικής αναμέτρησης. Έχοντας σταθερές θέσεις και αρχές, αποτελεί τη συσπείρωση όλων όσοι συναντηθήκαμε και θα συναντηθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες για το μεροκάματο, το λαϊκό εισόδημα, για δωρεάν και δημόσια πρόσβαση σε υγεία, αθλητισμό, πολιτισμό, για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες στον τόπο μας.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας σε συνεργασία με το εργατικό και λαϊκό κίνημα και τις οργανώσεις του, συγκροτώντας μια πλατιά, συνεχώς διευρυνόμενη λαϊκή συμπόρευση στην περιοχή με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, τη δημιουργία μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας των λαϊκών στρωμάτων για να βάλουμε οριστικά τέλος στην παρακμή και στη μιζέρια.