Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «Αθηναγόρειο» γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αθηναγόρειο
02 Οκτωβρίου 2023 / 10:41

Δράσεις του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στα Άλση του Ανεμομύλου και της Γαρίτσας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία και πρωτόγνωρο ενδιαφέρον οργανώθηκε στο 4ο Πειραματικό Δημ.  Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι δράσεις, που έγιναν στα άλση του Ανεμομύλου και της Γαρίτσας είχαν ως στόχο  να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία όλου του κόσμου.

Το σχολείο συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν- ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη- ΕΥγένεια), περνώντας τα ευρύτερα μηνύματα του αθλητισμού.

Στη συμβολική διαδρομή της σκυταλοδρομίας εκτός από την αθλητική διάστασή της αναδεικνύονται οι αξίες μιας νέας στάσης ζωής, που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Παράλληλα υλοποιήθηκαν πολλές αθλητικές δραστηριότητες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα και ιδιαίτερα:  μπάσκετ, κρίκετ, εδαφοσφαίριση (πετάγκ), ποδόσφαιρο.

Όλες οι δράσεις πέτυχαν να δημιουργήσουν δεσμούς στα παιδιά, που έδωσαν την ευκαιρία για παιχνίδι, γέλιο, συνεργασία και βιώματα για μια νέα στάση ζωής. Παράλληλα οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες ανέδειξαν και δημιούργησαν μηνύματα για τη συνεργασία, την καλή ποιότητα ζωής, τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και τους παραολυμπιακούς αγώνες κ.ά.

Τέλος, αξία να επισημανθεί ότι μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες, τη συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, τις προσωπικές επιλογές, τα ταλέντα και την προτίμηση των παιδιών στον τρόπο που θα εντάξουν την άθληση στην καθημερινότητά τους αλλά και μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τα παιδιά μας ωφελούνται από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στη ζωή τους.

Ο Διευθυντής

Παναγιώτης Ποζίδης