Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξαλλοι οι γονείς στο γραφείο του Κώστα Ζορμπά για τα σχολικά δρομολόγια (video)

Σχολικές μεταφορές
26 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας συγκεντρώθηκαν σήμερα γονείς και εκπαιδευτικοί από πολλές σχολικές μονάδες του νησιού οι οποίοι έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους αναμένοντας από βδομάδα σε βδομάδα να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία τους. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να δει μια αντιπροσωπεία από 6 άτομα, ωστόσο οι γονείς ανέβηκαν όλοι στο γραφείο του για να απαιτήσουν λύση εδώ και τώρα. 

Το «παρών» στη διαμαρτυρία που έγινε έξω από τη Νομαρχία έδωσαν οι  επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Περιφέρεια και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, Αλεξάνδρα Μπαλλού και Γιάννης Μπορμπότης καθώς και η υποψήφια περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δρυ.

Τι απάντησε ο Κώστας Ζορμπάς

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς ενημέρωσε τους αγανακτισμένους γονείς ότι αύριο, Τετάρτη, ξεκινούν τα πρώτα 8 δρομολόγια που αφορούν στη Νότια Κέρκυρα, ενώ αναμένεται να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή άλλα 40, μεταξύ των οποίων και της Βόρειας Κέρκυρας. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, πρόσθεσε, θα ξεκινούν σταδιακά και νέα δρομολόγια και θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία των μεταφορών για όλες τις σχολικές μονάδες.

Επιφυλάξεις

Ωστόσο οι γονείς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, καθώς κανένα από τα χρονοδιαγράμματα που τους έχουν ανακοινωθεί δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα. 

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας παράλληλα, προειδοποιούν για ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις, ακόμα και με αποκλεισμό του δρόμου στη διασταύρωση του Τζάβρου.  

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.