Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΑΣΑ και ο υπ. Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος στο Αχίλλειο

ΑΝΑΣΑ
21 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:08

«Εμφανής η καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου, στο 20% η υλοποίηση - η χρηματοδότηση με 12 εκατ. εξασφαλίστηκε μέσω ΕΣΠΑ κατά την θητεία Γαλιατσάτου»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΣΑ). Το Αχίλλειο της Κέρκυρας επισκέφθηκε την Τετάρτη 20/9 ο υπ. Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Περιηγήθηκαν στους χώρους και είχαν ενημερωτική συνάντηση με την Προϊσταμένη κα Κωνσταντίνα Μαλέσκου, καθώς και με τον εργολάβο των εκτελούμενων εργασιών αποκατάστασης του ανακτόρου.

Εμφανής η καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου. Η υλοποίηση βρίσκεται στο 20% των προβλεπόμενων εργασιών. Οι καθυστερήσεις έχουν ως συνέπειες την μη επισκεψιμότητα σε πολλούς χώρους και αίθουσες, την απώλεια εσόδων όχι μόνο για την ΕΤΑΔ αλλά και για την οικονομία του νησιού, την κακή εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες από το εμβληματικό και παγκοσμίως γνωστό ανάκτορο του Αχιλλείου.

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση με 12.000.000 € περίπου των εκτελούμενων σήμερα εργασιών αποκατάστασης εξασφαλίστηκε μέσω ΕΣΠΑ κατά την θητεία της ΑΝ.Α.Σ.Α. ως Περιφερειακής Αρχής. Και επίσης τις παρεμβάσεις που έγιναν κατά την ίδια θητεία στον δρόμο που οδηγεί στο Αχίλλειο, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη και ασφαλής προσβασιμότητα σε έναν δρόμο που δέχεται βαρύ φορτίο κίνησης από τουριστικά λεωφορεία, πούλμαν και οχήματα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΦΩΤΟ@ΑΝ.Α.Σ.Α.