Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα Αυλωνίτη στις εσωκομματικές κάλπες του Β΄ γύρου

Αλέκος Αυλωνίτης
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:19

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα είναι εδώ. Ας το ακούσει ο κ. Μητσοτάκης»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ.ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Σε ΟΛΕΣ τις δηλώσεις μου για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνιζα ότι προέχει η ενότητα, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ από τα πρόσωπα.

Σήμερα, την επόμενη ημέρα των εκλογών, το επαναλαμβάνω εμφατικά: Πρέπει να διασφαλίσουμε με την ψήφο μας, την ενότητά μας, τη συλλογικότητα, την συναπόφαση και τις αξίες μας ως κοινωνία.

Αυτές τις αξίες σας ζητώ, ως εκλεγμένος από το λαό εκπρόσωπος του κόμματός μας, να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να συμβάλλουμε όλοι για να διεξαχθεί ο πολιτικός διάλογος, ξεκάθαρα και με σοβαρότητα αυτή την κρίσιμη εβδομάδα.

Εφιστώ την προσοχή ότι στις κάλπες πάμε για να επιλέξουμε τον πρόεδρό μας αλλά και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον εν δυνάμει Πρωθυπουργό της χώρας μας. Αυτό να έχει κατά νου ο ψηφοφόρος. Το κόμμα δεν είναι ούτε του Στέφανου, ούτε της Έφης, ούτε του Αυλωνίτη, ούτε του Πολάκη, ούτε ΚΑΝΕΝΟΣ.

Ως εκ τούτου η ψήφος μας πρέπει να είναι προϊόν ώριμης πολιτικής σκέψης και αποτέλεσμα σεβασμού στις αρχές και στις αξίες του προοδευτικού χώρου.

Είναι προφανές ότι το κόμμα έχει ανάγκη μετασχηματισμού και ουσιαστικού ανοίγματος στην κοινωνία, δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, που είναι γονατισμένος και εξουθενωμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτές οι αλλαγές όμως, πρέπει να γίνουν με πολιτικούς όρους, χωρίς να απεμπολούμε τις αρχές και τις αξίες που διέπουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τις αρχές μας ως κόμμα.

Επιμένω στην άποψη που έχω ανοικτά εκφράσει και με σεβασμό στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο αύριο, ζητώ από όλες και όλους να προσέλθετε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή, έχοντας κατά νου ότι αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την τύχη της πατρίδας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι και θα είναι εδώ. Ας το ακούσει ο κ. Μητσοτάκης.