Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία της Ρόδης Κράτσα και υποψηφίων στην Νότια Κέρκυρα

Νότια Κέρκυρα
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:25

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα και υποψήφιοι του συνδυασμού συζήτησαν με επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ). Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, περιόδευσε στον νότο της Κέρκυρας με ομάδα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων,  συγκεκριμένα στους Αργυράδες (οικισμός και αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Γεώργιος), στον Πετριτή, στον Άγ. Νικόλαο, στην Λευκίμμη και στον Κάβο. Συζήτησαν με επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες για την τρέχουσα τουριστική κίνηση, τις ανάγκες των έργων υποδομών και του σχεδιασμού για το καλλίτερο αύριο.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους κατοίκους για τα έργα που εξελίσσονται ή προγραμματίζονται από την Περιφέρεια, για τα έργα του Δήμου, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, και τις προοπτικές που ανοίγονται. Ιδιαίτερα εστιάσθηκε στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης του δρόμου Βουνιατάδες - Αγ. Ματθαίος, την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών και των φωτιστικών στους περιφερειακούς δρόμους, τις εργασίες αποκαταστάσεις λακκουβών, την προετοιμασία της οδοποιίας Βρυώνη – Μωραΐτικα, αλλά και το έργο αναβάθμισης οδοποιών Κέρκυρα - Κάβος το οποίο έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια και το οποίο βρίσκεται σε δικαστική εμπλοκή των εργολάβων.

Η Περιφερειάρχης, ενημέρωσε επίσης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Κλειστό Γυμναστήριο, ύψους 2 εκατ. ευρώ, στον Πετριτή, στο Περιβόλι, την χρηματοδότηση του δρόμου Μπούκαρη - Πετριτή για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης, την αποκατάσταση της παραποτάμιας ζώνης Μεσογγής, την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και άλλα.

 Ιδιαίτερα ενημέρωσε επίσης  για την επικαιροποίηση της μελέτης παράκαμψης Αργυράδων και την εξασφάλιση της δυνατότητας χρηματοδότησης του έργου.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΨΗΛΑ