Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΡ.Σ.Ι: Η διάλυση της υγείας στα Ιόνια Νησιά συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια
08 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:05

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια: «Η δημόσια υγεία υπό κατάρρευση»

Η διάλυση της υγείας στα νησιά μας συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Στην Κέρκυρα άλλος ένας γιατρός παραιτήθηκε πριν από τρεις μέρες από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμικότητά της που πλέον έχει μείνει με δύο μόνο μόνιμους γιατρούς.Υπό αυτές τις συνθήκες μια από τις σημαντικότερες κλινικές του νοσοκομείου είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει αξιοπρεπώς.

Στην Κεφαλονιά με εντολή της 6ης ΥΠΕ φεύγουν δύο γιατροί από το κέντρο υγείας Σάμης και μετακινούνται η μία ( παιδίατρος) στο νοσοκομείο Αργοστολίου κι η άλλη στο ΙΚΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο τμήμα του νησιού να μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη, ειδικά δε η ευαίσθητη ομάδα των παιδιών, εκτός από μια μέρα την εβδομάδα που καιρού επιτρέποντος θα εμφανίζεται γιατρός στο Κέντρο Υγείας.

Με άλλα λόγια το 1/3 των κατοίκων του νησιού θα πρέπει να αρρωσταίνει συγκεκριμένη μέρα κι εντός ωραρίου. Το θέμα δεν είναι οικονομικό εφόσον οι γιατροί μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες. Είναι η υποβάθμιση, η διάλυση, κι η πλήρης απαξίωση της δημόσιας υγείας ώστε να δώσει χώρο στην ιδιωτικό τομέα.

Η ΑΡ.Σ.Ι. δηλώνει ότι θα αγωνισθεί για την δημόσια υγεία στα νησιά μας, για την στελέχωση όλων των δομών με προσωπικό και όλα τα μέσα που χρειάζονται για την προστασία του υπέρτατου αγαθού του ανθρώπου που είναι η υγεία κι η ζωή.

Είμαστε δίπλα στους κατοίκους της Σάμης συμμετέχουμε στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων και καλούμε όλους να παρευρεθούν αύριο 8/9 στις 10.30 έξω από το Κ.Υ. Σάμης.

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια (ΑΡ.Σ.Ι)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ