Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβαθμίστηκε μετά από χρόνια το γήπεδο μπάσκετ του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας

6ο Γυμνάσιο
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:03
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι παρεμβάσεις ανάπλασης που αφορούν σε 15 σχολεία του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας ξεκίνησαν από πέρσι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα διαφορετικό και ανανεωμένο προαύλιο χώρο θα συναντήσουν οι 200 μαθητές του 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ ολοκληρώθηκε και πλέον ο χώρος αποτελεί ένα «κόσμημα» για το σχολείο.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού που υλοποιεί από πέρσι η Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης για την αναβάθμιση και την διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Το γήπεδο μπάσκετ έχει αλλάξει τελείως όψη μετά τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν και πλέον η χρήση του, θα είναι ακόμη πιο ασφαλής για τους μαθητές του σχολείου και όχι μόνο.


Ανοιχτά για όλη την κοινωνία

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κ. Κέρκυρας Κωνσταντίνος Κωστάλης, στόχος είναι οι χώροι αυτοί των σχολείων να είναι ανοιχτοί για ολόκληρη την κοινωνία.

«Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας αναβαθμίζει τους αύλειους χώρους όλων των σχολείων. Υπάρχει συγκεκριμένο καταστατικό παραχώρησης, βάσει του οποίου μπορεί ένας αθλητικός, πολιτιστικός αλλά και ένας σύλλογος γονέων να αιτηθεί ώρες και να τις αξιοποιήσει. Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά στην κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να είναι κοντά στο σχολείο. Οι περισσότεροι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι γνωρίζουν τη διαδικασία.

Απευθύνομαι κυρίως σε ενεργούς και δραστήριους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για να ενημερώσω ότι μπορούν και αυτοί να ζητήσουν τον χώρο, ώστε να τους παραχωρηθεί και δωρεάν για να παίζουν τα παιδιά τους. Τα οφέλη είναι πολλαπλά», ανέφερε ο ίδιος.

15 σχολεία

Οι παρέμβαση ανάπλασης αφορά σε 15 γυμνάσια και λύκεια του δήμου Κ. Κέρκυρας. Μέχρι σήμερα έχουν διαμορφωθεί ολοκαινούργια γήπεδα στο 1ο - 5ο Γυμνάσιο (το πρώτο που παραδόθηκε πέρσι), στο Σχολικό κέντρο Μαντουκίου, στο 3ο - 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις βελτίωσης θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Σκριπερό, στους Καστελλάνους και στα Λύκεια.
Τέλος , όπως διευκρίνισε ο κ. Κωστάλης τοποθετούνται και νέες μπασκέτες , όπου απαιτείται, λόγω φθορών. Εννέα τοποθετήθηκαν πέρσι στα Γενικά Λύκεια.


 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.