Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας έκοψε την πίτα της (φωτορεπορτάζ)

Πρόσκοποι
24 Ιανουαρίου 2017 / 11:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μηνύματα αιξιοδοξίας και συντροφική ατμόσφαιρα έκοψαν οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Η τελετή έγινε την Κυριακή το μεσημέρι

στο Προσκοπείο ενώ χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Ανδρέας Σκούπουρας και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κερκυραίων Δήμος" Μερόπη Υδραίου. Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας Γιάννης Δρης καλωσόρισε όλους τους φίλους, τα νέα και τα παλιά μέλη της ομάδας μιλώντας παράλληλα για τους στόχους και τις δράσεις της νέας χρονιάς.
 
Να γελάς, να αγαπάς, να μαθαίνεις!
 
«Αυτός είναι ο στόχος μας. Μέσα από το ποικίλο πρόγραμμα μας, το οποίο προσαρμόζουμε ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθυνόμαστε, επιδιώκουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Στόχος μας οι χαρούμενοι, δραστήριοι ενήλικες, που ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δρουν με υπευθυνότητα και συνέπεια και δεν σταματούν να μαθαίνουν. Με τέτοιους ενήλικες πιστεύουμε ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός.
Να γελάς, να αγαπάς, να μαθαίνεις!
Αυτός είναι και ο τρόπος μας για να πετύχουμε τον παραπάνω σκοπό. Διοργανώνουμε δράσεις που οι νέοι μας συμμετέχουν μαζικά και δραστήρια διότι περνάνε καλά. Παίζουν, διασκεδάζουν, χαίρονται. Το παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται σε κάθε μας δράση και δεν είναι απλά ένας τρόπος να καλυφθούν χρονικά κενά στο πρόγραμμά. Είναι ένσκοπο, είναι ψυχαγωγικό με την ετυμολογική έννοια της λέξης. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι το γεγονός ότι αυτή τη χαρά τη μοιράζεσαι με τη παρέα. Και αυτό είναι κάτι που δύσκολα διαγράφεται από τη μυαλό και την καρδιά όσα χρόνια κι αν περάσουν.
 
Προσφορά & Γνώσεις
 
Η καλή συμπεριφορά αναπαράγεται και επαναλαμβάνεται, για αυτό και ήδη από την μικρή ηλικία των λυκοπούλων εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας δράσεις προσφοράς (μικρής ή μεγάλης δεν έχει σημασία, σημασία έχει το μήνυμα που περνάνε), κοινωνικής συνεργασίας και κοινωνικής παρέμβασης. «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» λέμε στην υπόσχεσή μας και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να εμφυσήσουμε στις καρδιές των μελών μας τις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης για τον άλλο.
Και τέλος, προσφέρουμε πλήθος από εμπειρίες και βιώματα προκειμένου να μάθουμε, να αναπτυχθούμε, να αυτοεξελιχθούμε. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα είναι για μας πηγή έμπνευσης. Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες του προγράμματός μας μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε και τους άλλους. Ανακαλύπτουμε τα όρια μας. Ανακαλύπτουμε τις κλίσεις μας. Αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Δοκιμάζουμε…. Πρόκειται για μια διαδικασία δια βίου μάθησης, για ένα σχολείο για μικρούς και για μεγάλους. Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου για τη νέα χρονιά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ας μοιάσουμε σε εκείνους που κάνουν την πραγματικότητα όνειρο.  
Το 2017 ας αποδειχτεί μια δημιουργική χρονιά από κάθε άποψη. Μια χρονιά που η θεωρία θα προσεγγίσει την πράξη όσο το δυνατόν περισσότερο. Μια χρονιά που το «εγώ» θα γίνει «εμείς». Μια χρονιά που όλοι μας θα γελάσουμε πλατύτερα,  θα αγαπήσουμε ουσιαστικότερα, θα μάθουμε βαθύτερα!
Καλή μας χρονιά!».