Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο για το μόλο του Ανεμόμυλου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
07 Αυγούστου 2023 / 10:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σημείο αιχμής η παραχώρηση χρήσης του μόλου για την εκμίσθωση μηχανοκίνητων λεμβών από ιδιώτη, με απόφαση του Λιμεναρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Άλσους Γαρίτσας και Ανεμόμυλου.

Σημείο αιχμής η παραχώρηση χρήσης του μόλου για την εκμίσθωση μηχανοκίνητων λεμβών από ιδιώτη, με απόφαση του Λιμεναρχείου.

ΦΩΤΟ@FB/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Εκπρόσωποι των δυο Συλλόγων παρουσία των Προέδρων Αλέξανδρου Βέργη και Παντελή Κοντού βρέθηκαν το πρωί στα γραφεία της διοίκησης του Λιμεναρχείου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Στη συνάντηση με τις Λιμενικές Αρχές παρευρέθη η επικεφαλής της ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, όπως και ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δήμο Κ.Κέρκυρας Γιάννης Μπορμπότης.

 

Οι Σύλλογοι τόνισαν ότι η παραχώρηση του χώρου από τον φάρο και μέχρι κάποια μέτρα μετά την τσιμεντένια σκαλίτσα ανόδου και καθόδου στη θάλασσα δημιουργεί πρόβλημα στους χρήστες, καθώς είναι η μοναδική από αυτήν την πλευρά.

Όπως είπαν,τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των λουόμενων που κάνει χρήση του μόλου έχει αυξηθεί σημαντικά και ότι πλέον αποτελεί πρωταρχική επιλογή για ένα καθημερινό μπάνιο στη θάλασσα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Επισήμαναν ότι εδώ και δεκαετίες  αποτελεί ένα καταφύγιο για πάρα πολλούς Κερκυραίους και ασχέτως εάν αποτελεί χαρακτηρισμένη περιοχή λουομένων, εν τοις πράγμασι έχει κερδίσει τον χαρακτήρα αυτόν κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

"Ευχαριστούμε όσους βρέθηκαν σήμερα εδώ και υποστήριξαν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, το δικαίωμα δηλαδή να μπορούν να κολυμπήσουν. Σε μια μεγάλη περιοχή, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητό τους ή να πληρώσουν άλλα μέσα για να μετακινηθούν αλλού, είναι η μοναδική περιοχή που μπορούν να κολυμπήσουν.Δεν έχουμε κάτι με το ιδιώτη επιχειρηματία που έφερε τα σκάφη του εκεί, αλλά έχουμε  με αυτούς οι οποίοι έδωσαν την άδεια σε αυτό το σημείο που εδώ και δεκάδες χρόνια, κολυμπούν οι κάτοικοι", επισήμανε σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο κ. Βέργης.

Μεταφορά σε άλλο σημείο

Όπως είπε, στη συνάντηση με τη διοίκηση του Λιμεναρχείου, ζήτησαν τη μεταφορά της επιχείρησης σε άλλο σημείο, όπου δεν θα εμποδίζει τους λουόμενους να κάνουν το μπάνιο τους.

Παράλληλα ζητήθηκε στον κόλπο της Γαρίτσας να υπάρχει έλεγχος σε ότι αφορά τα λύματα που φεύγουν από το παραλιακό μέτωπο και πιθανώς από τα σκάφη. "Ζητάμε στο τοπόσημο αυτός της Κέρκυρας να υπάρχει μια καθαρή θάλασσα και το δικαίωμα των κατοίκων στην κολύμβηση. Σε όλα αυτά ο κ. Λιμενάρχης μας είπε ότι θα συναντηθεί με τον επαγγελματία και να συγκληθεί η Τριμελής Επιτροπή για να βρεθεί ένα καινούριο στίγμα που δεν θα εμποδίζει τους κατοίκους να κάνουν το μπάνιο τους", επισήμανε ο κ. Βέργης.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άλσους Γαρίτσας, ενώ «παρών» σε αυτή δήλωσε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου για το πρόβλημα των λουόμενων στον Ανεμόμυλο. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κατοίκων και των χειμερινών κολυμβητών όπως και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.