Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Δ.Μπιάγκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
31 Ιουλίου 2023 / 12:11

Zητά αναλυτική ενημέρωση επί των βασικών όρων και διαδικασιών των αναθέσεων σε κύρια εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν γίνει, κατά τη χρονική περίοδο 2019-2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Δ.ΜΠΙΑΓΚΗ) Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, ζητά να γίνει ενημέρωση επί θεμάτων προγραμματισμού, συμβασιοποίησης και υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής στην ερώτησή του, ζητά αναλυτική ενημέρωση επί των βασικών όρων και διαδικασιών των αναθέσεων σε κύρια εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν γίνει, κατά τη χρονική περίοδο 2019-2022, καθώς και για τον προβλεπόμενο προγραμματισμό και τις προτεραιότητες των Γενικών Επιτελείων για προώθηση προς ανάθεση κύριων εξοπλιστικών προγραμμάτων στο τρέχον έτος.

Ο Κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ζητά επίσης αναλυτικά στοιχεία για τις συμβασιοποιήσεις των ιεραρχημένων κατά προτεραιότητα εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώνει τη Βουλή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για τους βασικούς όρους συμβασιοποίησης προγραμμάτων για τα οποία έχει παρασχεθεί η γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων.