Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 5% αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού «κλείνει» ο Ιούλιος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
31 Ιουλίου 2023 / 10:24
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Δ. Ρούσσος: Δεν παρατηρήθηκε έξαρση σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με θετικό πρόσημο «κλείνει» και ο Ιούλιος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, συνεχίζοντας την καλή πορεία του προηγούμενου διαστήματος.

Η πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από εννέα ημέρες στη ΒΑ Κέρκυρα δεν επηρέασε τις διεθνείς πτήσεις στο "Ι.Καποδίστριας" με τις εταιρείες να εκπονούν κανονικά το πρόγραμμά τους. 

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Δημήτρης Ρούσσος «δεν παρατηρήθηκε έξαρση σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς. Υπήρξαν πολύ λίγες μέσα στο μήνα, κάτι που είναι αναμενόμενο, οφείλεται κυρίως στις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες και δεν προκαλεί εντύπωση».

2.456 διεθνείς πτήσεις

Σύμφωνα με τον  κ. Ρούσσο συνολικά αφίχθησαν 2.456 πτήσεις εξωτερικού έναντι 2.360 που είχε ο περσινός Ιούλιος, αύξηση δηλαδή 5%.

Σε ό,τι αφορά τις πληρότητες επιβατών, όπως ενημερώνει ο ίδιος, αναμένεται να έχουμε γύρω στις 400.000 αφίξεις, ενώ πέρσι τον αντίστοιχο μήνα είχαμε 390.000.

Η πεντάδα

Για ακόμη μια φορά η Μεγ .Βρετανία είναι η χώρα που κρατάει τα σκήπτρα παρουσιάζοντας και μια ελαφριά αύξηση στις πτήσεις. Ειδικότερα στο «Ι.Καποδίστριας» αφίχθησαν 742 πτήσεις από 712 πέρσι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία, η οποία επίσης παρουσιάζει μια ελαφριά άνοδο με 401 πτήσεις από 379. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ιταλία με 307 πτήσεις από 280 και στην τέταρτη θέση η Πολωνία με 161 έναντι 149, ενώ η μοναδική χώρα με πτώση είναι η Γαλλία που βρίσκεται στην 5η θέση με 153(191).

 

ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.