Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πατρίδα μου η Κέρκυρα δοκιμάζεται για δεύτερη ημέρα από τις φωτιές. (video)

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
25 Ιουλίου 2023 / 10:36

Από την πρώτη ομιλία του Αλέκου Αυλωνίτη στη Βουλή: «Γιατί δεν συζητάμε για τις φωτιές; Γιατί βιάζεστε για τη ψήφο των αποδήμων;»

ΑΘΗΝΑ. «Θα έπρεπε εδώ να συζητάμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές, για την Ελλάδα που δοκιμάζεται από άκρη σε άκρη. Η πατρίδα μου η Κέρκυρα δοκιμάζεται για δεύτερη ημέρα από τις φωτιές. Κι εσείς άρον-άρον εισάγεται για συζήτηση νομοσχέδιο για την ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού» είπε εισαγωγικά στην ομιλία του στη Βουλή χθες, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=8fmMceDZmEU

Αναφορικά με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου ο κ. Αυλωνίτης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ψήφου όλων των Ελλήνων του εξωτερικού με εκλογή συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών, υιοθετώντας στο σύνολό τους τις προτάσεις που κατέθεσαν οι απόδημοι μέσω του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που κάνετε δεν είναι εθνική πολιτική είναι εθνικό ξεχείλωμα για άγρα κομματικής πελατείας» και έκανε λόγο για υποκρισία, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία αντίστοιχη πρόβλεψη για διευκόλυνση της ψήφου των εκλογέων εσωτερικού, οι οποίοι λόγω εργασίας ήταν μακριά από την εκλογική τους περιφέρεια.