Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραίτηση Τάσου Διαβάτη από το Αχίλλειο

Αχίλλειο
17 Ιουλίου 2023 / 11:26

Ο κ. Διαβάτης επικαλέστηκε λόγους υγείας ενώ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 31 Αυγούστου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Μουσείο του Αχιλλείου υπέβαλλε ο Αναστάσιος Διαβάτης.

Ο κ. Διαβάτης επικαλέστηκε λόγους υγείας ενώ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η ΕΤΑΔ με επιστολή της ενημέρωσε το προσωπικό για την απόφαση του κ. Διαβάτη ενώ η κάλυψη της θέσης αναμένεται να γίνει έως το τέλος καλοκαιριού.

Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ 

Με λύπη μας σας γνωστοποιούμε την παραίτηση του κυρίου Αναστασίου Διαβάτη από τη θέση του προϊσταμένου της επιχειρηματικής μονάδας «Μουσείο Αχίλλειο», την οποία κατείχε από 13 Μαρτίου 2020. Ο κύριος Διαβάτης παραιτείται για λόγους υγείας και η ισχύς της παραίτησής του αρχίζει από 31 Αυγούστου 2023. 

Ο κύριος Διαβάτης, από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, παρότι σχεδόν συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στο Αχίλλειο.

Συσπειρώνοντας μια ομάδα άξιων στελεχών, με όραμα, σεβασμό για το μνημείο και την ιστορία του, ανέδειξε χώρους, όπως το Δάσος του Αχιλλείου, φρόντισε όλους τους επισκέψιμους χώρους, αναδιοργάνωσε τη λειτουργία του και καθιέρωσε ένα ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο επανατοποθέτησε το Αχίλλειο ως ένα σημαντικό πολιτιστικό τοπόσημο της Κέρκυρας και όλης της χώρας.

Παράλληλα, με σειρά επαφών του στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, αναβάθμισε τη θέση του Αχιλλέιου διαμορφώνοντας συνεργασίες με σημαντικά Μουσεία της Ευρώπης. Η αγάπη του για την Κέρκυρα και το Αχίλλειο και ο σεβασμός στη μουσική παράδοση του νησιού καθόριζαν τις επιλογές του. 

Ο κύριος Διαβάτης θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του ως τις 31 Αυγούστου 2023, ημερομηνία οριστικής του αποχώρησης.