Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: « Κατάργησαν την Πανεπιστημιακή αστυνομία που οι ίδιοι δημιούργησαν»

Μπιάγκης
13 Ιουλίου 2023 / 17:26

"Η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αποτελεί τρανή απόδειξη αναξιοπιστίας των όσων διατείνεται πως πρεσβεύει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μας ενημέρωσε για το πρώτο ναυάγιο της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της, αυτό του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία που είχε αναγγελθεί με ηχηρές τυμπανοκρουσίες και πομπώδεις ύμνους, τόσο από την κα Κεραμέως, όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες μεταφέροντας τους 1.060 αστυνομικούς που προσέλαβε χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, εν μια νυχτί, στην Αστυνομία της χώρας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής με υπεύθυνη στάση από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της λύσης που εφαρμόζεται με επιτυχία στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης και αφορά την ευθύνη της ίδιας της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για τον έλεγχο και την προστασία των ακαδημαϊκών χώρων της. Οι νεωτερισμοί και οι πειραματισμοί της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά στα θέματα της ασφάλειας και της παιδείας αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνοι και επιζήμιοι είναι για τη χώρα, τους πολίτες και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αποτελεί τρανή απόδειξη αναξιοπιστίας των όσων διατείνεται πως πρεσβεύει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ