Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρόδη είναι και γυρίζει!

Ρόδη Κράτσα
11 Ιουλίου 2023 / 09:25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Μετά από μια τουλάχιστον εβδομάδα ζυμώσεων στον χώρο της ΝΔ, ήλθε η ανακοίνωση της Περιφερειάρχου, να δώσει τέλος στις συζητήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνον η ίδια η Ρόδη Κράτσα μπορεί να πει τι μεσολάβησε μέχρι τη δραματική διαβεβαίωση, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ότι δηλ. η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει προτεραιότητά της. Δήλωση, που ώθησε μάλιστα για δεύτερη φορά τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει την πίστη του στην υποψηφιότητά της! Στο μεταξύ, ακόμα και στενότεροι συνεργάτες της Περιφερειάρχου, αμέσως μετά τη διαρροή για την ευρωπαϊκή της αναβάθμιση, συμμετείχαν στο κομματικό scouting για την συγκέντρωση διαθεσιμοτήτων ενόψει της αντικατάστασής της. Η έρευνα αυτή πέρασε από τους βουλευτές, φθάνοντας ακόμα και σε εκλεγμένους δημάρχους!

Θετικά αποτελέσματα, είν' αλήθεια, δεν έγιναν γνωστά. Για διαφορετικούς λόγους, η προοπτική της ανάληψης της ηγεσίας του ψηφοδελτίου στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, δεν συνάντησε προθύμους. Ούτε καν με την επίκληση του πρόσφατου θριαμβευτικού συσχετισμού των δυνάμεων στα Ιόνια υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, που είναι εξ αντικειμένου δελεαστική.

Κι ενώ οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, δεδομένου της αρκούσης απόστασης από τα χρονικά όρια, παρέπεμπαν σε μια τουλάχιστον εβδομάδα ζυμώσεων στον χώρο της ΝΔ, ήλθε η ανακοίνωση της Περιφερειάρχου, σφραγισμένη μάλιστα με την φωτογραφία απόδειξη της πρωθυπουργικής θέλησης, να δώσει τέλος στις συζητήσεις, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την σχέση Κράτσα με το Μαξίμου.

Έτσι καθίστανται πλέον άνευ νοήματος οι διαρροές ότι η Ρόδη, αντιμέτωπη με την πρόταση να επανέλθει στην Ευρώπη ως πρέσβειρα στην Unesco, θέλησε να εξασφαλίσει τους συνεργάτες της στη διάδοχη, περιφερειακή κατάσταση. Ότι η πίεση που ασκήθηκε στον Γκίκα ήταν ασφυκτική και ότι η Άντζελα διαπραγματεύεται σκληρά όσο κι αν δηλώνει πως αρνείται. Όλα αυτά είναι ένα επεισόδιο, που ακόμα κι αν γυρίστηκε, δεν πήγε ποτέ μοντάζ. Στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, πρωταγωνίστρια για λογαριασμό της ΝΔ θάναι η Ρόδη Κράτσα, Τσαγγαροπούλου.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Θ. Γαλιατσάτος πρέπει να αισθάνεται πολύ άτυχος. Μέχρι τώρα ήταν στραμμένη η προσοχή της ηγεσίας του κόμματος αποκλειστικά στις γενικές εκλογές. Και 'κει που όλα έδειχναν ότι ήλθε επιτέλους η ώρα της Περιφέρειας, η παραίτηση Τσίπρα άνοιξε μιαν ακόμα διαδικασία, στην οποία συγκεντρώνεται όλο το ενδιαφέρον των μελών του κόμματος και τα φώτα της δημοσιότητας. Μπορεί η πρόταση της Νομαρχιακής Κερκύρας, κι αυτή κατά πλειοψηφία, να φέρει το όνομά του όμως εκεί τελειώνει η μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κομματική αρωγή.

Στο ΠΑΣΟΚ, στο φως της τηλεδιάσκεψης για τα αυτοδιοικητικά υπό τον Κ. Σκανδαλίδη, λέγεται ότι συζητήθηκε και εκ Κερκύρας πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση συνεργασίας (σ.σ. προσωπική; κομματική; άγνωστο). Η κατ' αρχήν απόφαση δεν επιδέχεται άλλες ερμηνείες. Κατεβαίνουμε αυτόνομα! Όποιος θέλει να συνεργαστεί θα το κάνει κάτω από την σημαία με τον πράσινο ήλιο.

Άλλωστε στις περιφερειακές εκλογές αναμένεται η επόμενη κομματική αναμέτρηση. Κι όπως σημειώναμε στο πρόσφατο σχετικό σημείωμα, δεδομένης της παντοκρατορίας της ΝΔ στις Περιφέρειες από το 2019, η όποια διαφορετική χρωματική αποτύπωση του χάρτη, το βράδυ των εκλογών, θα μπορούσε να εμπνεύσει αναλύσεις και γραπτά για την έναρξη της σντίστροφης φοράς του πολιτικού εκκρεμούς. Κατάθεση εντυπώσεων ώστε να αναληφθούν στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.