Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδειοδότηση με ...αστερίσκους για τις κατασκηνώσεις στο Βίδο

Κατασκηνώσεις
05 Ιουλίου 2023 / 11:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στοίχημα για τη δημοτική αρχή να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες μέχρι τέλη Ιουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρεις προϋποθέσεις έθεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που χορήγησαν την πολυαναμενόμενη αδειοδότηση στις εγκαταστάσεις των δημοτικών κατασκηνώσεων, ώστε αυτές να ξαναλειτουργήσουν μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Οι εκκρεμότητες που εντοπίστηκαν θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου, προθεσμία κατά την οποία θα κριθεί τελικά αν θα αξιοποιηθεί ή αν θα χαθεί ένα ακόμα καλοκαίρι. 

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των παιδιών θα είναι σημαντικά μειωμένος, δηλαδή θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν μόνον 40 άτομα (κατασκηνωτές και προσωπικό) για την κάθε κατασκηνωτική περίοδο. Σχετικά με τον αριθμό των ατόμων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος αναφέρει στην "Ε"  ότι οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση πλέον έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές σε σχέση με το παρελθόν. Πάντως, όπως λέει ο ίδιος, το σημαντικό είναι ότι οι εγκαταστάσεις είναι ολοκληρωμένες στο σύνολό τους. 

Μόνο δύο κατασκηνωτικές περίοδοι

Μολονότι μέχρι πολύ πρόσφατα υπήρχαν αρκετές εκκρεμότητες στα κτιριακά, σε πρόσφατο ρεπορτάζ της "Ε" ο κ. Μελίδης είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι οι κατασκηνώσεις θα μπορέσουν να ανοίξουν στις αρχές Ιουλίου, με τον σχεδιασμό να  προβλέπει την λειτουργία τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων.

Ωστόσο πλέον οι κατασκηνωτικές περίοδοι περιορίζονται σε δύο. Συγκεκριμένα η αδειοδότηση δίνεται για την Γ' και Δ' κατασκηνωτική περίοδο, δηλαδή από 31 Ιουλίου μέχρι 14 Αυγούστου και από 16 Αυγούστου μέχρι 25 Αυγούστου. 

Το "στοίχημα" για τη δημοτική αρχή είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 28/7/2023 οι εξής τρεις προϋποθέσεις:

α) οι εγκαταστάσεις του μαγειρείου και της αποθήκης τροφίμων να διασφαλίζουν την καλή, από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, λειτουργία της κατασκήνωσης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες υγειονομικές διατάξεις.

β) τα εγκατεστημένα όργανα αθλοπαιδιών να είναι πιστοποιημένα.

γ) να τοποθετηθεί αλεξικέραυνο ή να προσκομισθεί βεβαίωση για τη μη υποχρέωσή εγκατάστασης του.

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.