Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 16 Iουνίου «κληρώνει» για την αδειοδότηση των δημοτικών κατασκηνώσεων στο Βίδο (photos)

Βίδο
02 Ιουνίου 2023 / 10:05

Β. Μελίδης: Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες. Βούληση να ξεκινήσουν οι κατασκηνώσεις αρχές Ιουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η εργολαβία αποκατάστασης των εγκαταστάσεων των δημοτικών κατασκηνώσεων στο Βίδο, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για τη νησίδα Βασίλη Μελίδη.

Όπως τόνισε στην «Ε», στις 16 Ιουνίου κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο που θα κρίνει αν θα δοθεί η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ή όχι. Η σημερινή δημοτική αρχή διαβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία ότι το φετινό καλοκαίρι θα ανοίξουν και πάλι οι δημοτικές κατασκηνώσεις για να υποδεχθούν τους λιλιπούτειους κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μελίδη οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες συμπεριλαμβανομένων και των τουαλετών που ανακαινίστηκαν εξαρχής. «Ο εργολάβος βρίσκεται στο Βίδο. Οι εργασίες στα μαγειρεία με την αντικατάσταση της στέγης τελείωσαν και οι τουαλέτες θα έχουν φτιαχτεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες κοιτάζουν και το θέμα του βιολογικού για να δουν πως θα το προχωρήσουν. Βούλησή μας είναι να λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις», τόνισε ο ίδιος.


31/05/2023 - ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


31/05/2023 - ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προαπαιτούμενο ο βιολογικός

Σημειώνεται ότι η κατασκευή βιολογικού αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για να λάβουν οι κατασκηνώσεις την πολυπόθητη άδεια. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να ενταχθεί στις προμήθειες το έργο έχει γίνει, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η εκτέλεσή του. Όπως μάλιστα επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην «Βιδάρχης» Σπύρος Νεράντζης, η εργολαβία που «τρέχει» αφορά μόνο την επισκευή των τουαλετών και της στέγης στα μαγειρεία.

Ωστόσο καθότι η οροφή των μαγειρείων έμεινε χωρίς κεραμίδια όλο το χειμώνα, μπήκαν νερά μέσα στο χώρο, δημιουργώντας προβλήματα στα ταβάνια, στα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά που θα πρέπει να αποκατασταθούν.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού για τις κατασκηνώσεις και για τη δημιουργική απασχόληση η προκήρυξη ακόμη δεν έχει βγει, όπως και για το διαγωνισμό σίτισης.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση πάντως του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευθεί.


31/05/2023 - ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αρχές Ιουλίου

Παρά τις αρκετές ανοιχτές εκκρεμότητες, ο κ. Μελίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κατασκηνώσεις θα μπορέσουν να ανοίξουν στις αρχές Ιουλίου. Ο σχεδιασμός προβλέπει την λειτουργία τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων, όπου μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά δημοτικού, δωρεάν.

Όπως σχολίασε ο κ. Μελίδης στον π/υ υπάρχει εγκεκριμένος κωδικός για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων με το ποσό των 20.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως είπε, εφόσον χρειαστεί να αυξηθεί, δεδομένου ότι πέρσι το εγγεγραμμένο ποσό ανέρχονταν στις 41.000 ευρώ, θα μπορέσει να γίνει με αναμόρφωση του π/υ. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να λάβει έγκριση, μεταφέροντας ακόμη πιο μακριά τους αναγκαίους διαγωνισμούς.

Από το 2017

Οι δημοτικές κατασκηνώσεις στο Βίδο λειτούργησαν για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2017. Όσο ήταν ανοιχτές αποτελούσαν ένα θερινό καταφύγιο ξεγνοιασιάς για τους μικρούς κατασκηνωτές.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ