Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Επιβολή τέλους στους ιδιοκτήτες οικοπέδων για αυτεπάγγελτο καθαρισμό

ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ
04 Ιουλίου 2023 / 16:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Μον Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην επιβολή τέλους για τον αυτεπάγγελτο καθαρισμό οικοπέδων προχωρά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, εφαρμόζοντας το Π.Δ. 20/2023. Το θέμα για την έγκριση του τέλους στα γεωγραφικά όρια του δήμου, φέρνει προς συζήτηση, στην σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θεοχάρης Γιώτης.

Έχει προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία στη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 3 Ιουλίου, καθόρισε και το ποσό καθαρισμού στα 0,496€/τ.μ. για την αντιπυρική περίοδο 2023.

Σημειώνεται ότι το τέλος καθαρισμού δεν σχετίζεται με το πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί από την αρχή που διαπιστώνεται η μη συμμόρφωση των ιδιοκτητών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Π.Δ. 20/2023, δηλαδή με 0,5€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Και η δημιουργική απασχόληση

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση που θα διεξαχθεί μόνον δια ζώσης και θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» στο Μον Ρεπό, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας φέρνει προς έγκριση τη λειτουργία του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαίρι στο Βίδο 2023» και των προσλήψεων του αναγκαίου εποχικού προσωπικού.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.