Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά χωρίς απαρτία το δημοτικό συμβούλιο - Σφοδρή κριτική για τους απόντες

Δημοτικό συμβούλιο
04 Ιουλίου 2023 / 10:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες - Η συνεδρίαση αναβλήθηκε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με είκοσι μόνον παρουσίες αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά η προγραμματισμένη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Τα θέματα ήταν όλα υπηρεσιακά και κατεπείγοντα λόγω προθεσμιών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι προσλήψεις για τη δημιουργική απασχόληση στο Βίδο.

Μιλώντας στην "Ε" ο Δημήτρης Μεταλληνός διευκρίνισε ότι κάλεσε τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη κατόπιν συνεννόησης με το προεδρείο και τους επικεφαλής για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συμβούλων καθώς επρόκειτο για υπηρεσιακά ζητήματα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη επιτρέπεται μία φορά τον μήνα. 

Από την αρχή της συζήτησης ωστόσο η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου άσκησε σφοδρή κριτική στους δημοτικούς συμβούλους που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και ιδιαίτερα για όσους «κόπτονται» όπως είπε, για τη δημιουργική απασχόληση και τις κατασκηνώσεις στο Βίδο, προαναγγέλοντας μάλιστα την έκδοση δελτίου Τύπου που να καταγγέλλει τη στάση τους.

Οι παρόντες της αντιπολίτευσης

Εκτός της δημοτικής ομάδας Υδραίου, το "παρών" έδωσαν από την αντιπολίτευση μόνον ο Σπύρος Μπούρας της παράταξης Τρεπεκλή, ο συνεργαζόμενος ανεξάρτητος Βασίλης Σπάτουλας, ο Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης της Εκκίνησης, ο Σπύρος Νεράντζης της «Κέρκυρας Ψηλά» και ο Σπύρος Πουλής της «Κέρκυρας Αλλαγής»

Επιστολές στο Προεδρείο

Όσον αφορά τις απουσίες ο Δημήτρης Μεταλληνός ανέγνωσε επιστολή του Γιώργου Καρύδη, για τη δικαιολογημένη απουσία του λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Επίσης επιστολή έστειλε η Χρύσα Χαλικιοπούλου της «Κέρκυρας 180», η οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει καθώς «μάλλον η δημοτική αρχή ξεχάστηκε και συζητάει τα θέματα με τη μέθοδο του κατεπείγοντος, ωστόσο η τηλεδιάσκεψη αφαιρεί το δικαίωμα ελέγχου και αντιλόγου».

Ο Γιώργος Καλούδης της «Πρώτα η Κέρκυρα» έστειλε επίσης καταγγελτική επιστολή για τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή αποφεύγει να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και την παρουσία δημοτών στις συνεδριάσεις.

Από την άλλη μεριά ο Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης της «Εκκίνησης» ο οποίος ήταν παρών, τόνισε ότι πλέον η προεκλογική περίοδος των εθνικών εκλογών είναι παρελθόν, και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι χθες υπήρχε κάποιος αντιπολιτευτικός λόγος για να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. 

Επίσης τοποθετήθηκε και ο Σπύρος Πουλής, υπερασπιζόμενος την απλή αναλογική και τη λογική της συναίνεσης. 

Κλείνοντας, η Μερόπη Υδραίου ζήτησε από όλους τους παρόντες να υπογράψουν το σχετικό δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί.

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.