Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Ορκωμοσία
03 Ιουλίου 2023 / 11:58

Την Τρίτη αναμένεται να εκλεγεί το νέο προεδρείο της Βουλής

ΑΘΗΝΑ. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε σήμερα, Δευτέρα 03/07 η Βουλή των Ελλήνων της Κ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η πανηγυρική, πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο. «Καλή σας δύναμη», ευχήθηκε ο αρχιεπίσκος Ιερώνυμος.

Μετά την ορκωμοσία τους, οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελλο που περιλάμβανε - μεταξύ άλλων - το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Της σημερινής συνεδρίασης προήδρευσε ο επανεκλεγείς βουλευτής Α' Αθηνών και α' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και ανακοίνωσε στο σώμα ποιες βουλευτικές έδρες επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Την Τρίτη αναμένεται να εκλεγεί το νέο προεδρείο της Βουλής, με τον Κ. Τασούλα να ανανεώνει και πάλι τη θητεία στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Αντιπρόεδροι από τη ΝΔ θα προταθούν οι Γ. Γεωργαντάς, Αθ. Μπούρας και Γ. Πλακιωτάκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη και από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.