Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι ταραχές στη Γαλλία

Γαλλία
02 Ιουλίου 2023 / 12:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος αναγκάστηκε να αναβάλλει το ταξίδι του στη Γερμανία στη σκιά των συνεχιζόμενων ταραχών

ΠΑΡΙΣΙ. Συνεχίζονται οι ταραχές στη Γαλλία με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου Nahel M. αν και τις τελευταίες ώρες δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση. Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το  Υπουργείο Εσωτερικών, 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν το βράδυ της 1ης προς 2 Ιουλίου στην Γαλλική επικράτεια σε μια προσπάθεια να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα η οποία μαστίζεται από ταραχές τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Στο Παρίσι, όπου επιχειρούν 7.000 αστυνομικοί, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 126 συλλήψεις μέχρι τις 1:30 τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Στη Λυών και τη Μασσαλία οι αρχές ανέφεραν ότι οι ταραχές ήταν λιγότερες από το προηγούμενο βράδυ με 77 συλλήψεις συνολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πραγματοποιήθηκαν 719 συλλήψεις στη χώρα ενώ 45 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναγκάστηκε να αναβάλλει το ταξίδι του στη Γερμανία στη σκιά των συνεχιζόμενων ταραχών, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βρισκόταν μέχρι τις 02:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις όπως ανέφερε το BFMTV.

ΠΗΓΗ@Le Monde

ΦΩΤΟ@JUAN MEDINA/REUTERS

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.