Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να αποσυρθεί το θέμα του ΟΕΥ από το Δημ. Συμβούλιο ζητά η «Εκκίνηση»

Εκκίνηση
23 Ιουνίου 2023 / 15:37

Χωρίς διαβούλευση και στην εκπνοή της δημοτικής θητείας η συζήτηση για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ). Να μην συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ζητά η δημοτική παράταξη «Εκκίνηση» με επιστολή της προς την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου:

Προς: Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Στην 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26/06/2023,  ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει εισαχθεί  η  «Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 155, παρ. 7 του ν. 4600/2019, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 4-1/12.6.2023 Αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής».

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα το εισηγείστε εσείς, ζητάμε την απόσυρση του για τους κάτωθι λόγους:

- Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας με απόφαση της Συνέλευσης του ζητάει η συζήτηση για τον ΟΕΥ να γίνει μετά τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

- Είμαστε στην εκπνοή της Δημοτικής θητείας και η όποια απόφαση θα δεσμεύσει την επόμενη Δημοτική Αρχή.

- Ο ΟΕΥ έπρεπε να έρθει σε μονοθεματικό Δ.Σ. αφού είχε προηγηθεί μια εξαντλητική και συντονισμένη διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων (Δημοτικών Παρατάξεων, Σωματείων κ.λπ.).

- Υφίστανται τουλάχιστον άλλες δύο προτάσεις ΟΕΥ (Σωματείων Δημοτικών Υπαλλήλων και Δημοτικής Παράταξης «Κέρκυρα να Ζεις»), οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τον προτεινόμενο ΟΕΥ της Δημοτικής Αρχής.

- Η προθεσμία υποβολής του νέου ΟΕΥ είναι μέχρι τις 30/06/2023 καθιστώντας αδύνατη την όποια περεταίρω διαβούλευση απαιτείται, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα σας στο τελευταίο Δ.Σ. ακόμα κι αν ψηφιστεί νέος ΟΕΥ υπάρχει η πιθανότητα να μην ισχύει καθώς με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται μετά την ψήφιση του είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να ξεπεραστούν οι απαιτούμενες προθεσμίες.

Με εκτίμηση.

Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα