Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα σχολεία προς συντήρηση από τον Κεντρικό Δήμο

Σχολική στέγη
20 Ιουνίου 2023 / 15:20

Οι εργασίες αφορούν το 2ο, 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Λιαπάδων, το σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ, του ΕΠΑΛ Κορακιάνας, το σχολικό συγκρότημα του 1ου, 2ου και 3ου Λυκείου και το σχολικό συγκρότημα Καστελλάνων Μέσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Τη σύμβαση επισκευών και συντηρήσεων ακόμα περισσότερων σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπέγραψε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του αντιδήμαρχου Τ.Υ. Ν. Καλόγερου. Το έργο, προϋπολογισμού 306.100,00 ευρώ περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε 8 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Οι εργασίες αφορούν το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο και 4ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Λιαπάδων, το 6ο Γυμνάσιο, το Σχολικό Συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ, το  Σχολικό  Συγκρότημα του ΕΠΑΛ Κορακιάνας, το Σχολικό συγκρότημα  του 1ου, 2ου και 3ου Λυκείου και το Σχολικό συγκρότημα Καστελλάνων Μέσης.

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν επισκευές και εργασίες συντήρησης που αφορούν σε καθαιρέσεις και συντηρήσεις επιχρισμάτων, χρωματισμούς, αντικαταστάσεις θυρών, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις παραθύρων και κουφωμάτων, έλεγχοι και συντηρήσεις στεγών, επισκευές ξεχυτών και αντικαταστάσεις υδροροών. Επίσης, ασφαλτόστρωση τμημάτων αύλειων χώρων και γηπέδων.

Μετά την υπογραφή και της συγκεκριμένης σύμβασης η Δήμαρχος δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το σχεδιασμό μας για την συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών που αφορούν τα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Έχουμε προχωρήσει σε πολλά επισκευαστικά έργα στα σχολεία μας, προχωράμε τον σχεδιασμό για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε άοκνα με στόχο όλα τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας να λειτουργούν κάτω από ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες».