Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το «Εξοικονομώ 2023»

"Εξοικονομώ 2023"
18 Ιουνίου 2023 / 20:12
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πλατφόρμα του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης κατοικιών «Εξοικονομώ 2023» είναι πλέον ανοιχτή  και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για κάθε κατοικία που θα επιλεγεί προς ένταξη στο πρόγραμμα στόχος είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρείς ενεργειακές κατηγορίες ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης), έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών φορτίων, έξυπνα συστήματα ελέγχου της θέρμανσης/ψύξης, έξυπνα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης).

Το «Εξοικονομώ 2023» εντάσσεται στα έργα του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας (Τ.Α.Α.) με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 300 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκ. θα διατίθενται αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά.

Δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να όσοι διαθέτουν ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ή οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Το ποσοστό επιδότησης θα είναι κλιμακωτό και θα καθορίζεται από την εισοδηματική κατηγορία του αιτούντος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.