Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στο νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας

ενεργειακή φτώχια
21 Nov 2023 / 11:34

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια εννέα μηνών - Τι περιλαμβάνει

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με την υποστήριξη του ΔΑΦΝΗ, ο Δήμος μας, μαζί με άλλους 12 νησιωτικούς Δήμους, έλαβε θετική αξιολόγηση για την παροχή τεχνικής υποστήριξης από το Συμβουλευτικό Κόμβο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH). Το πρόγραμμα έχει διάρκεια εννέα μηνών και περιλαμβάνει:

- δράσεις για τον εντοπισμό και την καταγραφή της ενεργειακής φτώχειας,

- δράσεις κατάρτισης του προσωπικού του Δήμου

- δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και

- σύσταση από το ΔΑΦΝΗ γραφείου υποστήριξης (helpdesk) για τους Δήμους.

Σημειώνεται ότι εδώ και κάποιους μήνες ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μαζί με 12 ακόμη νησιωτικούς Δήμους συμμετέχει στον Συμβουλευτικό Κόμβο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH).

Ως ενεργειακή φτώχεια ορίζεται ο αποκλεισμός ή η ανεπαρκής πρόσβαση των νοικοκυριών σε υπηρεσίες ενέργειας όπως θέρμανση, ψύξη, φωτισμός, γεγονός που επιφέρει δυσμενείς συνέπειες τόσο στην υγεία και την ευημερία, όσο και στο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους του νησιού μας να συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται, συμπληρώνοντας  το παρακάτω ερωτηματολόγιο (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EPAH_Corfu ).

Ο χρόνος συμπλήρωσής του δεν ξεπερνά τα 15’ και δεν απαιτείται κανένα προσωπικό δεδομένο (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).