Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραγωδία: 78 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου- Εκατοντάδες αγνοούμενοι (photos)

Πύλος
14 Ιουνίου 2023 / 16:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στο σημείο ερευνούν για διασωθέντες, δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα drone

ΠΥΛΟΣ. Ώρα με την ώρα και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις η τραγωδία με το ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά των ακτών της Μεσσηνίας. Ως το απόγευμα είχαν ανασυρθεί 78 νεκροί, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς αναζητούνται εκατοντάδες αγνοούμενοι. Έως τις 4 το απόγευμα είχαν διασωθεί 104 άτομα. Οι 24 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, άλλοι με ελαφρύτερα και άλλοι με σοβαρότερα προβλήματα.

Το αλιευτικό με τους μετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.Στο σημείο ερευνούν για διασωθέντες, δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα drone.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Στο σημείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ανέβαλαν τις προεκλογικές τους ομιλίες Μητσοτάκης και Τσίπρας, κλιμάκια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην περιοχή

Στο σημείο που μεταφέρονται οι διασωθέντες στην Καλαμάτα έφτασε στις 16:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λόγω του ναυαγίου αναβάλλεται η προγραμματισμένη για απόψε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Ο κ Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Αντίστοιχη επικοινωνία είχε και ο Αλέξης Τσίπρας ακυρώνοντας και αυτός τη σημερινή του ομιλία στη Σητεία. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει στην Καλαμάτα.  

Και ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μεταβαίνει στο λιμάνι της Καλαμάτας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό ναυάγιο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ@ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.