Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση των Δημάρχων Κέρκυρας για εξόφληση των οφειλών στη ΔΕΥΑΚ

ΔΙΑΔΕΥΑΚ
09 Ιουνίου 2023 / 14:29
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ενταχθούν σε ρύθμιση με προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης το αργότερο έως 30/06/2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Δήμαρχοι Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας
και Σύμβουλοι του  Διοικητικού Συμβούλιου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης απευθύνουν έκκληση στους καταναλωτές της και  ιδιοκτήτες νοικοκυριών, καταστημάτων, ξενοδοχείων, για εξόφληση των οφειλών τους
 
Οι υπέρογκες αυξήσεις του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιμετωπίζουν τόσο η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. όσο και οι άλλες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης της χώρας, οδηγούν σε πρόσθετη επιβάρυνση των λογαριασμών ρεύματος και διευρύνουν τη διαχρονική αδικία της τιμολόγησης των ΔΕΥΑ από τη ΔΕΗ με τιμολόγιο κοινού καταναλωτή, παρά το γεγονός ότι οι ΔΕΥΑ ανήκουν στους μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοινό αίτημα των Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης είναι να ισχύσουν ανάλογες ρυθμίσεις, χαμηλό τιμολόγιο, μείωση του Φ.Π.Α. στο νερό, για να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές.

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης είναι κοινωφελείς επιχειρήσεις, αλλά λειτουργούν και με ανταποδοτικότητα.

Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη ανάγκη οι καταναλωτές να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. ώστε οι ΔΕΥΑ να λειτουργούν ανταποδοτικά, να παραμείνουν βιώσιμες και ανθεκτικές για να δίνουν νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης στους πολίτες συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Απευθύνουμε έκκληση, λοιπόν, σε δημότες και επιχειρήσεις να προβούν σε τακτοποίηση των οφειλών τους το συντομότερο δυνατόν με τον πλέον πρόσφορο τρόπο.

Τέλος τονίζεται ότι για την διευκόλυνση πληρωμής των οφειλών, δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. να ενταχθούν σε ρύθμιση και τμηματική καταβολή, σύμφωνα με σχετική απόφαση ρύθμισης που έχει ψηφίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. με προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης το αργότερο έως 30/06/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω αρμόδια Τμήματα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. :
Τμήμα Κεντρικής Κέρκυρας, 26610 40266, 26610 24143
Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, 26630 31311
Τμήμα Νότιας Κέρκυρας, Μωραϊτικα, 26610 75388
Τμήμα Νότιας Κέρκυρας, Λευκίμμη, 26620 25041-42
 
                                                            ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου  

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιος Μαχειμάρης        

Ο  Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, 
Κωνσταντίνος Λέσσης
                                                              

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.