Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετ΄ εμποδίων σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις (και) στα Λύκεια της Κέρκυρας

Τράπεζα Θεμάτων
29 Μαΐου 2023 / 12:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με αργούς ρυθμούς η άντληση των θεμάτων - Αλυσιδωτά προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετ' εμποδίων κύλησε η σημερινή ημέρα εξετάσεων της Γ' Λυκείου στην Κέρκυρα όπως και πανελλαδικά, καθώς νωρίς το πρωί "έπεσε" η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, δημιουργώντας αναστάτωση στις σχολικές μονάδες.

Οι εξετάσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 23 Μαΐου, σκόνταψαν σήμερα στο τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας, με την οποία καθημερινά κάθε σχολείο «βγάζει» τα δικά του θέματα ξεκινώντας από τις 6 με 6.30 το πρωί.

Όταν το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε με καθυστέρηση, τα 1.900 σχολεία της χώρας δεν μπόρεσαν να αντλήσουν ταυτόχρονα τα θέματα και το σύστημα δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί, οπότε η κλήρωση συνεχίστηκε με αργούς ρυθμούς.

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, στην Κέρκυρα από τις 9:30 και μετά κατάφεραν σταδιακά όλα τα σχολεία να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ωστόσο υπήρξαν κάποιες σχολικές μονάδες στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα που δεν κατάφεραν να λάβουν τα θέματα. Οι καθυστερήσεις αυτές δημιούργησαν μια αλυσίδα προβλημάτων κυρίως με τις μετακινήσεις μαθητών με σχολικά λεωφορεία. 

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει το λύσεις για τις περιπτώσεις σχολικών μονάδων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν, οτιδήποτε όμως αποφασιστεί  θα ανακοινωθεί εγκαίρως, καθώς την Πέμπτη είναι η πρεμιέρα των Πανελλαδικών.  

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο/η Διευθυντής/- ντρια και ο/η οικείος/-α ή οι οικείοι/-ες διδάσκοντες/-ουσες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.