Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων
17 Μαΐου 2023 / 17:49
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023- Στις 19:00: Στο χώρο της Λέσχης ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη των προγόνων μας

ΚΕΡΚΥΡΑ.Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων τους. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι οι εξής: 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

19:00: Στο χώρο της Λέσχης ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη των προγόνων μας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023:

10:00-14:00 «Δίνουμε αίμα για το αίμα που χάθηκε». Όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

Ώρα 19:00 "Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Μία νοσηρή πραγματικότητα".
Εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων με κεντρική ομιλήτρια την φιλόλογο-ιστορικό κα Αναστασία Δαβιδοπούλου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει με  έργο του, εμπνευσμένο από τη γενοκτονία, ο ποιητής-συγγραφέας και πρόεδρος της Εστίας Πολιτισμού κος Γεώργιος Λαδοβρέχης καθώς και ένα μικρό χορευτικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας

21:30 Φωταγώγηση του Δημαρχείου της πόλης μας  με τα πένθιμα χρώματα, μαύρο και κόκκινο και το επετειακό σύμβολο του αγώνα για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων (G από τον Διεθνή όρο Genocide) προς τιμήν του ποντιακού ελληνισμού και στη μνήμη όσων χάθηκαν.

Τιμάμε...Μνημονεύουμε...Δεν ξεχνάμε...
Διεκδικούμε τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.