Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Μπίστης από Κέρκυρα: Κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση (video)

ΣΥΡΙΖΑ
17 Μαΐου 2023 / 13:09

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης από την Κέρκυρα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης. Όπως είπε, οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα διαψευστούν, όπως συνέβη στην Κύπρο, στην Τουρκία και αλλού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συγκεντρώσει ποσοστά που θα τον φέρουν στην πρώτη θέση. Αναγνώρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, λόγω της απλής αναλογικής αλλά και να υπήρχε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συγκροτήσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

Κάλεσμα

Μάλιστα κάλεσε τους δυνητικούς συμμάχους τους και ιδίως του ΠΑΣΟΚ να κάνουν το επόμενο βήμα, επισημαίνοντας ότι η διαχωριστική γραμμή αριστεράς - δεξιάς, είναι αδιαπραγμάτευτη για το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. «Με ηρεμία τους περιμένουμε τη Δευτέρα και ιδίως τους δυνητικούς μας συμμάχους τους συντρόφους μας του ΠΑΣΟΚ που κατάλαβαν ότι σιγά σιγά πρέπει να αποκολλώνται από το αντι ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Περιμένουμε να κάνουν το επόμενο βήμα, να βρεθούν με τα δυο πόδια μέσα στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και απευθυνόμαστε κυρίως στον κόσμο αυτών των κομμάτων και στις ηγεσίες τους», ανέφερε ο ίδιος.

Για β’ γύρο εκλογών

Αναφορικά με το σενάριο για δεύτερες κάλπες το καλοκαίρι, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνουν, καλώντας τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να μην ακούει τη φιλολογία για β’ γύρο εκλογών. Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θέλει τις δεύτερες εκλογές, αλλά για συμβεί αυτό πρέπει να βγει πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. «Ο κόσμος ξέρει και κυρίως θέλει να φύγει αυτό το καθεστώς. Κατά συνέπεια είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι κι αυτό που θέλουμε να πούμε στον κόσμο είναι να πάτε στην κάλπη, μην ακούτε την φιλολογία για δεύτερες εκλογές. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνουν και σε ό,τι μας αφορά δεν θέλουμε να γίνουν αλλά για να μην γίνουν θέλουμε να είμαστε πρώτοι», επισήμανε.

«Προάγγελος»

Ο κ. Μπίστης χαρακτήρισε «προάγγελο» του καλού των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον ίδιο, επισημαίνοντας ότι σε αυτήν παρευρέθηκε κόσμος που ενδιαφέρει το κόμμα και κυρίως οι νέοι που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών. Επιπλέον είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει και μπορεί να φέρει την αλλαγή, γιατί έχει πρόγραμμα και πολιτική πρόταση σταθερή εδώ και τρία χρόνια. Όπως είπε το επιτελικό κράτος κατέρρευσε και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τον κ. Μητσοτάκη θα τον καταδιώκουν τα Τέμπη, οι παρακολουθήσεις και οι μειώσεις μισθών κατά 7,4% βάσει στοιχείων του ΟΟΣΑ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ