Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μονιμοποιήθηκαν οι Κερκυραίοι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ορκομωσία
15 Μαΐου 2023 / 16:13

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο η ορκομωσία τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία, ως μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου, 20 εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι.»

Ουσιαστικά τερματίστηκε η εργασιακή ανασφάλεια και η ομηρία αυτών των ανθρώπων που εργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις, στηρίζοντας ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Για να συμβεί αυτό, απαιτήθηκε η ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (δείτε εδώ το ρεπορτάζ της "Ε" στις 18/1/23)  με την οποία επιτυγχάνεται η μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους. Η σχετική ρύθμιση επετεύχθη μετά και από διεκδίκηση της ΚΕΔΕ στην οποία το θέμα είχε εισηγηθεί η Δήμαρχος Μ. Υδραίου.
 
Σε ότι αφορά στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό, διορίστηκαν ως μόνιμο προσωπικό.

Σε δήλωση της, η Μ. Υδραίου, αναφέρει:
«Δόθηκε η αυτονόητη λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί χρόνια όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τους Δήμους. Ο Δήμος μας ολοκλήρωσε πρώτος από όλους τη σχετική διαδικασία.

Χρειαζόμαστε δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται διαρκή στήριξη, άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα καλύπτουν αυτές τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Δήμος μας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές του δομές τη νέα τετραετία με νέες και πρωτοποριακές υπηρεσίες, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη.»